Местни избори - 2019
Четирима в надпреварата за кметския стол на Царево
TразмерT

Дона МИТЕВА

Досегашният кмет на Царево – Георги Лапчев от ГЕРБ, ще се бори за трети мандат. При предния вот той спечели настоящия си втори мандат на първи тур. Това му дава и самочувствие да смята, че задачите, които си е поставил трябва да се решават и в трети мандат. От своя страна БСП издига нов претендент за кметския стол - общинския съветник Живко Жеков. В Царево се знае, че той е един от най-активните съветници и общественици.

В надпреварата се впускат още двама – Емил Пейчев, от ПП „Движение Гергьовден“ и Дико Диков от ВМРО – БНД.

За кметството в Ахтопол претендентите също са четирима и това са: Атанас Желязков от ПП „Движение Гергьовден“, Лъчезар Попов – ОБТ „Български лейбъристи“, Станислав Димитров – ПП „ГЕРБ“ и Дияна Добрева от Коалиция „БСП за България“.

Кметският стол в Лозенец на практика вече е отреден за Женя Гандиева от ГЕРБ, защото тя е единствената претендентка за него.

Осем партии са се устремили към Общинския съвет в Царево. Свои листи в Общинската избирателна комисия са регистрирали НФСБ – само с двама в нея, ПП „Движение Гергьовден“, ОБТ Български лейбъристи, ВМРО – БНД, ПП „ГЕРБ“, ДПС, „БСП за България“ и Демократична България – обединение (“Да, България“, ДСБ, „Зелено движение“).

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Лефтеров: „Нагласена атака, за да ни изкара от изборите в Несебър“
БСП: Действията в Несебър са безпрецедентни в новата история на България
Димитър Николов: Стартирам нова програма за кварталите със засилен контрол по поддръжката им
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.