Местни избори - 2019
Четирима кандидати за кмет в Сунгурларе
TразмерT

Досегашният градоначалник Васил Панделиев - извън надпреварата

 

Георги РУСИНОВ

 

Четирима са кандидатите за кмет на Община Сунгурларе, а големият липсващ е досегашният кмет Васил Панделиев. Той управлява общината 4 години от името на ДПС. Сега обаче от партията залагат на заместника му – Хатидже Георгиева. Бившият кмет на общината д-р Георги Кенов отново се впуска в битката за стола. Той е кандидатурата на ГЕРБ за Сунгурларе. „Възраждане“ издигат Живко Йорданов като свой кандидат за кмет. Четвъртият играч на политическия терен е кандидатът на „БСП за България“ – Диана Гурева. Понастоящем Гурева е заместник-кмет на общината с ресор „Образование“. Сунгурларе също е една от общините, в която вотът се очертава да е оспорван.

Девет партии и коалиции са регистрираните за участие в избори за общински съветници в общината. „Атака“ е само с един човек в листата – Георги Георгиев. С един кандидат са и НФСБ – Мариян Чолаков. АБВ са регистрирали за вота четирима души с водач Николай Терзиев. ВМРО се впускат с листа от пет души – кандидати за местния парламент, предвождани от Тодор Раданчев.

ГЕРБ са регистрирали листа от 17 души, като водач е и кандидатът за кмет – д-р Георги Кенов. Втори е общинският координатор на партията Мария Димитрова. „Възраждане“ е с десетима кандидати за общински съветници. Водач е кандидатът за кмет Живко Йорданов. Другият кандидат за кмет, този на ДПС – Хатидже Георгиева, също е водач на листата. От Движението влизат в битката със 17 регистрирани кандидати за общински съветници.

„БСП за България“ също са с листа от 17 души за местния вот. Водач е Валентин Славов, който е общински лидер на левицата. Движение „Заедно за промяна“ са регистрирали двама кандидати за общински съветници.

Картинката при кметовете на кметства е по-различна от останалите общини, където ДПС има доста служебни победи поради липсата на други кандидати. В Сунгурларе само село Костен е с един кандидат и това е Ахмед Христем от ДПС. В останалите 11 села в битката се хвърлят предимно ГЕРБ, ДПС и БСП, като на места има кандидати и от Движение „Заедно за промяна“ и „Възраждане“.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Ето и точните резултати от снощните балотажи
ГЕРБ взе и Китен
Село Дебелт ще има нов кмет
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.