Бургас
Бургазлии се оплакват от евентуалното поскъпване на билета
TразмерT

Страницата на Димитър Николов във Фейсбук е под атака


Георги РУСИНОВ


След като излезе информация за евентуалното увеличение на цената на билетчето за градския транспорт на 1.30 лева, бургазлии побързаха да изразят недоволството си в социалните мрежи. Освен коментарите под публикациите от медиите, гражданите нападнаха и страницата на кмета на Бургас Димитър Николов във Фейсбук. Там Теди Пенева пише:

„Здравейте, г-н Николов! Искам да изкажа възмущението си от предстоящото увеличение на цената на билета. Аз съм майка с две деца на която се налага да пътува ежедневно по няколко пъти от единия край до другия на града, сменяйки няколко автобусни линии. Едно такова увеличение на цената ще повлияе чувствително на разходите на всяко семейство, което използва градския транспорт. Доколкото си спомням, целта на интегрирания градски транспорт беше да стимулира гражданите да го използват по-често и да се намали трафика и замърсяването от автомобили. При такива цени се задължаваме да мислим алтернативни начини за по-евтино предвижване по пътищата. Не всяко семейство може да си позволи да закупи автомобил, имайки предвид средните доходи за града. Против съм увеличаването на цената на билета и се надявам много граждани да ме подкрепят“.

Под поста й коментарите са близо 100 и всички са единодушни, че това увеличение е голямо и ще е непосилно за голям процент от бургазлии. Хората продължават да се оплакват и от интегрирания градски транспорт и как за някои линии се налага да чакат минимум 20 минути. Не са малко и тези, които с носталгия си спомнят легендарната 211-ка и как през 2-3 минути можеше да се качиш на нея.

Има разбира се и такива, които защитават увеличението и твърдят, че даже много е закъсняло. Друг потребител пише в отговор на г-жа Пенева, че явно проблемът на бургазлии е, че заплатите са ниски и основният страх идва от там.

Общински съвет – Бургас ще гласува предложението на инж. Петко Драгнев на редовната сесия през октомври. Очаква се тази точка от дневния ред да е най-обсъждана. Говори се и за вариант за увеличение на цената на билета, но в по-малък размер.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Над 400 тракийци се събраха в Бургас да отбележат началото на 2019-а
Димитър Николов: Със скоростта на F-16 ГЕРБ към нова победа!
Екипажът на задържания панамски кораб ще си търси заплатите чрез съд
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.