Бургас
Бургазлии се напъват да празнуват Нова година на Острова
TразмерT

Дона МИТЕВА

Множество запитвания има отправени към управителя на остров Света Анастасия Павлин Димитров за това дали е възможно да се посрещне новата 2020 година на острова. „Няколко младежки компании от Бургас от рано проведоха разговори с мен за новогодишно тържество при нас. Разбира се, отговорът от моя страна няма как да е категорично утвърдителен, защото всичко зависи от метеорологичната обстановка“, подчерта губернаторът на Света Анастасия и допълни, че всичко ще се реши в последния момент, но така или иначе има направена символична резервация.

Ако времето е благоприятно, от острова ще предоставят на ентусиастите добре оборудвана кухня, в която те да си приготвят храната, която са си донесли. Компанията трябва да си плати нощувките, които са по 40 лева на човек, и превоза с корабчето „Анастасия“ в двете посоки. Така за около стотина лева навитите десетина млади хора могат да си организират едно незабравимо посрещане на Нова година на остров.

По думите на Димитров, големият интерес тази година от страна на бургазлии към Света Анастасия като локация  за посрещане на празника е заради това, че в близките на града места за настаняване и ресторанти вече всичко е заето.

Подобни проекти за нестандартно празнуване посред зима на Света Анастасия има от четири години. Първите три години времето не  позволи изобщо да се помисли за подобен екшън, а миналата година бе на ръба да се случи. Любопитна подробност е, че за първа година бургазлии са желаещите да си кажат наздраве в полунощ на 31 декември, заобиколени  от вода, докато предни години това бяха софиянци.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Порязаха паметника на Св.Николай Чудотворец
Засилват мерките в детските градини заради грипа
Скандал в правната комисия заради спортна наредба
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.