Бизнес
Бургаският авиомузей е най-желаният туристически обект за лятото 2019
TразмерT

Дона МИТЕВА

 С над 10.5% ръст на посетителите, спрямо миналата година се похвали Бургаският авиомузей. До края на август през него са преминали над 80 хиляди посетители. Любопитен е фактът, че и там вече се намират желаещи, които да направят своята сватба. И нищо чудно авиомузеят да започне да се конкурира с остров Света Анастасия, като място за романтични венчавки.

Въпреки мрачните прогнози и реализирания спад на туристи това лято, бургаските атракции продължават да се радват на голям успех.

Остров Света Анастасия също отбелязва ръст, който е 8%. На неговите красоти са се насладили близо 30 хиляди посетители. Най-силен месец откъм посетители е август, за разлика от миналата година, когато пиков месец е бил юли.

„До голяма степен за този ръст допринесоха концертите и като цяло културните прояви там. Имам наблюдения, че дори едни и същи хора идват по няколко пъти, за да слушат музика“, коментира Росалина Димитрова, директор на ОП „Туризъм“. Тя е опимист и за това, че до края на септември, а защо не и през октомври, ако метеорологичните условия позволяват, на Света Анастасия ще има посетители. За тази събота е планирано кръщене, сподели тя, като доказателство за нейните предвиждания.

Корабчето „Анастасия“ това лято също е превозило повече пасажери в сравнение с миналата година. Ръстът е 4%.

Фестивалът на пясъчните фигури е посетен от над 70 хиляди гости. По думите на Димитрова, това също е резултат, по-добър от предходната година.

Акве Калиде запазва ръста на желаещи да го посетят спрямо миналата година, който е 8 хиляди до края на август. Но вещите в туризма знаят, че като има плаж, хората не ходят там. Времето на интензивните посещения на банята на Сюлейман Великолепни тепърва предстои. Силни месеци с много посетители са септември, октомври, а защо не и ноември.

„Статистиката сочи, че в общинските обекти сезонът е по-силен, въпреки спадът на туристи. Пренощувалите в Бургас българи са повече. Два процента е ръстът, които са част от посетителите, защото има и такива, които идват без приспиване. Важното е, че нашите обекти се знаят и има интерес към тях“, заключи Димитрова.

 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Гуми менте заливат пазара
Прибраха опасен колбас от пазара
Култовата кръчма „Бургаски вечери“ дължи около 60 бона на „БКС“
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.