Бургас
Бургаски ученици организират базар в подкрепа на Хитрино
TразмерT

 Ученици от СУ „Св.св Кирил и Методий“ организират  днес благотворителен коледен базар, средствата от които ще отидат за пострадалите жители на шуменското село Хитрино. Инициатор на събитието е ученическият съвет на училището с ръководител Андриана Рангелова.

„Нашето училище вече създаде една хубава традиция да организираме подобни събития. Миналата година организирахме благотворителен базар за Великден, а тази година направихме и коледен. Когато с учениците коментирахме към кого да изпратим събраните средства, ние всички единодушно решихме, че в този момент най-нуждаещи са жителите на село Хитрино“, каза пред „Черноморски фар“ Андриана Рангелова

В базара се включиха ученици от 1 до 12 клас с най-различни кулинарни и арт произведения, коледни украси, сътворени от малките ръце.

„Произведенията са ръчно изработени и са изключително много. Децата се включиха с огромно желание и едва успяхме да намерим свободни маси, на които да покажем предметите, които бяха направени с много труд. Надявам се да съберем една добра сума, която да бъде от полза на нуждаещите се“ - допълни още Рангелова.

„, Ясно ни е, че няма да успеем да помогнем напълно на пострадалите, но се надявам поне малко да сме им от полза. Има предмети, които са ръчно изработени от деца от всички класове. Всички се включиха доста усърдно. Може да се намери всичко, от което има нужда един дом за Коледа-, соленки, бижута, коледни украси.“ - сподели Габриела Николова от 11 клас, член на Ученическия съвет.

Тя допълни още, че чувството да помагаш на другите е неописуемо. „Правиш нещо, но не очакваш нищо в замяна. Удовлетворението е голямо. В днешно време постоянно чуваме как младите хора мислят само за себе си и не помагат на другите. В нашето училище не е така. Смятам, че чрез този базар можем да дадем пример и на други училища, които също да започнат подобни инициативи. Дано и други да „откраднат“ нашата идея, ще бъдем много щастливи. Бургас е един страхотен град и щом е най-добрият град за живеене, защо да не бъде и най-креативният и благотворителен град.“ - завършва младата Габи.

Базарът е отворен от 10:00 до 14:00 днес. Всеки, който има желание, може да отиде в двора на СОУ „Св.св. Кирил и Методий“ и да отдели средства за тази благотворителна кауза. Нека се включим всички и да помогнем на село Хитрино.

 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
12 трошки се помляха в зрелищен автокеч(СНИМКИ)
Две икони на свети Никола живеят втори живот в Историческия музей
За по-чист въздух: Само на хора, заявили желание, ще се подменят старите печки
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.