Бургас
Бургаски ученик е на финала на конкурса за стипендията на Фондация „Кроношпан“
TразмерT

Ученик от бургаската английска езикова гимназия  „Гео Милев“ е един от четиринадесетте финалисти в конкурса на Фондация „Кроношпан“ за избор на стипендиант за обучение  в американския университет за предприемачи „Бабсън колидж“ в Бостън , Масачузетс.

С резултатите си до момента  Иван Вълканов успя да изпревари претенденти за стипендията от Централна и Източна Европа и да се класира до това ниво на надпреварата с още тринадесет зрелостници.

Освен бургазлията на финала се класираха още двама негови връстници от България, както и представители на Сърбия, Турция, Унгария, Русия и Украйна. 

По традиция предпоследното изпитание преди финала беше участие в уъркшоп „Micro Lаb“, провел се в град Себеш, Румъния, където Кроношпан има производствено предприятие.

Всеки участник в това ниво получи възможност да предложи и развие бизнес идея и бизнес план чрез работа в екип с непознати партньори.

По този начин от оценяващата комисия можеха да преценят как участниците в конкурса взимат работещи решения в екстремни ситуации.

Преодолелите това изпитание преминаха и през изпити на ниво TOЕFL и SAT, а таксите за тестовете бяха покрити от фондация „Кроношпан“

Следващото ниво е от ключово значение и то е лично събеседване  -интервю с деканите по приема в Бабсън Колидж.

През месец март оценяващата комисия ще обяви своето окончателно решение и един от финалистите ще получи възможността да стане студент в университета, който повече от двадесет години оглавява класацията на образователните центрове за подготовка на предприемачи в САЩ.

Фондация „Кроношпан“  осигурява пълната стипендия за обучението на победителя в конкурса.

Средствата покриват  разходите през четирите години на обучение, в това число такси, настаняване, учебници, здравна застраховка и пътувания до САЩ и обратно.

През миналата година пловдивчанката Мартина Гарабедян спечели стипендията и признание за българските учители и училища.

Мартина се обучава в Бабсън Колидж вече втори семестър.

 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Вълчо Чолаков: Северният обход няма да се проточи колкото при обхода на Ахелой
Съдебни дела бавят Северния обход на Бургас
Съпругът на вицепрезидента Илияна Йотова ще оперира Стефан Данаилов
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.