Бургас
Бургаската полиция се сдоби със 73 нови автомобила
TразмерT

Михаил КОЛЕВ

 

Със 73 нови автомобила се сдоби полицията в област Бургас. Те бяха представени и осветени по време на церемония в Морска гара. От общата бройка 50 ще бъдат предоставени на МВР-Бургас, а останалите 20 на жандармерията.

Возилата са осигурени по фонд „Убежище, миграция и интеграция” и фонд „Вътрешна сигурност” и в частност на Рамковото споразумение „Подкрепа за справяне с миграционния натиск по българските външни държавни граници”. За цялата страна са предвидени общо 350 автомобила.

Новите полицейски коли са с иновативно оборудване, което съдържа система за автоматизирано разпознаване на регистрационни номера, таблет, мобилен термопринтер, механично устройство за принудително спиране на превозни средства и комплект за обезопасяване на местопроизшествия.

Старши комисар Калоянов изрази вярата си в уменията на полицейските служители, като им пожела по-висока степен на мотивираност и енергия за справяне с приоритетните за Южното Черноморие задачи.

Гости на официалното мероприятие бяха Областният управител на Бургаска област Вълчо Чолаков, кметът на Бургас Димитър Николов, зам.-кметът по икономика и финанси Красимир Стойчев, заместник-апелативният прокурор Йовита Григорова и административният ръководител на Бургаска окръжна прокуратура Георги Чинев.

 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
12 трошки се помляха в зрелищен автокеч(СНИМКИ)
Две икони на свети Никола живеят втори живот в Историческия музей
За по-чист въздух: Само на хора, заявили желание, ще се подменят старите печки
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.