Регион
Бургаската полиция посреща професионалния си празник без неразкрито престъпление
TразмерT

Георги РУСИНОВ

 

Бургаската полиция посреща професионалния си празник – 8 ноември, денят на Свети Архангел Михаил, без неразкрито престъпление. Това заяви апелативният прокурор Любомир Петров, а думите му подкрепи и шефът на ОДМВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов.

„Вашата работа е толкова добра, че практически няма неразкрито тежко престъпление в региона като убийство и грабежи. Искам да изразя категоричната ангажираност на колегите прокурори при работата по дела с пострадали служители от МВР, включително и при изпълнение на служебните задължения. В такива случаи ще прилагаме цялата строгост на закона, ще искаме задържане под стража и тежки наказания. Посегателството срещу полицай е посегателство срещу всеки един от нас и най-ценните постижения на демокрацията“, каза Петров в поздрава си към бургаските полицаи.

Старши комисар Калоян Калоянов благодари за добрите думи и поясни, че униформените от областта работят в много сложни условия.

„Нашата дирекция е характерна с това, че обслужва област имаща въздушна, морска и зелена граница. Освен това имаме един много характерен летен сезон и криминогенна обстановка, който във времето все повече се разтегля – вече е 4 месеца. Благодарение на служителите на бургаската полиция мисля, че се справяме добре, нямаме неразкрити престъпления, намалели са и тежките такива. Имахме летен сезон, който не можем да отбележим с някакво тежко престъпление. Динамиката беше на ниво. На обществото може да се е видял по-спокоен, но за нас не беше. Може би нашите усилия го направиха такъв“, коментира той пред журналисти.

Калоянов поздрави колегите си за труда и енергията, които полагат ежедневно за активното противопоставяне на престъпността и осигуряване на добрия обществен ред.

„Пожелавам здраве, сила и най-вече вяра в каузата на трудната ни и много отговорна професия. С гордост носете призванието български полицай, защото от всеки един от вас зависят честта и сигурността на всеки един български гражданин. Поздравявам и вашите близки за подкрепата и разбирането, което ви оказват, защото те най-добре знаят, че за всеки един полицай няма рамки, включително и в работното време“, добави той.

Заместник-кмета на Бургас Красимир Стойчев също присъства на тържеството.

„За мен е изключителна чест от името на кмета Димитър Николов, Община Бургас и нашите съграждани да ви поздравя по случай професионалния ви празник. Вашата професия е изключително значима и трябва да продължавате да поддържате авторитета, който имате в обществото. В борбата с престъпността вие не сте сами, Община Бургас се стреми да осигури всичко необходимо, за да ви подпомага“, каза заместник-кмета.

Със заповед на министър Младен Маринов бяха наградени и трима бургаски полицаи. Това са шефът на отдел „Криминална полиция“ комисар Емил Павлов, шефът на „Охранителна полиция“ комисар Неделчо Рачев и старши инспектор Христо Грудов, който оглавява група „Противодействие на отвличания, изнудвания, палежи, взривявания и разпространение на наркотици“ към „Криминална полиция“.

В края на церемонията служителите на ОДМВР-Бургас и гостите на събитието почетоха паметта на загиналите по време на служба полицаи, след което поднесоха цветя и венци пред паметната плоча.

Тържеството се проведе пред сградата Областната дирекция в Бургас, а официални гости на събитието бяха главният секретар на Областната администрация Валентин Люцканов, заместник-кметът по финанси, бюджет и икономика Красимир Стойчев, ръководителят на Апелативна прокуратура Любомир Петров, флотилен адмирал Мален Чубенков - командир на флотилия „Бойни спомагателни кораби“ на БМС, областният председател на Съюза на запасните офицери и сержанти от запаса бригаден генерал Васил Джелебов.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Положителни температури и в неделя
Хаос с електронните фишове: Системата за неполучени глоби не работи
Започна изграждането на нова камбанария на църквата „Св. Георги Победоносец“ в Камено
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.