Спорт
Бургас в очакване на зрелищна бойна галавечер
TразмерT

Михаил КОЛЕВ

 

Бургас е в очакване на зрелищната бойна галавечер, организирана от веригата „ПроФайт“. В събота в зала „Младост“ любителите на бойните спортове ще могат да наблюдават девет кикбокс срещи по правилата на К-1. Осем от двубоите ще преминат в 3 рунда по 3 минути, като само тази на бургаския любимец Атанас Божилов ще се състои в 5 рунда по 3 минути. Неговата битка срещу гръка Александрос Мавроматидис ще бъде кулминацията във файт картата, като тя ще е и за титлата на веригата.

На пресконференция в морския град президентът на „ПроФайт“ Димитър Спасов заяви, че до момент интересът към събитието е много голям, като повече от половината билети са продадени. Очаква се в залата да присъства и министърът на младежта и спорта Красен Кралев, както и редица ВИП личности.

„Истинско удоволствие е да провеждаме гала вечери в Бургас, правим го вече за трети път. Относно двубоите мога да кажа, че спестихме количество, но наваксахме с качество“, каза още Спасов.

Освен Димитър Спасов на пресконференцията присъстваха още и самият Атанас Божилов, неговият треньор в „Самурай Джим“ Николай Атанасов, легендата в кикбокса Йордан Дичев, който е и организатор на галата, Веселина Деведжиева – началник отдел „Спорт и превенции“ в община Бургас и зам.-кметът по Здравеопазване, социални дейности и спорт д-р Лорис Мануелян.

Божилов сподели, че се подготвя усилено за срещата си, като всичко върви по план и няма никакви контузии.

„Силно мотивиран съм да спечеля и да оставя пояса в Бургас“, каза още двукратният световен шампион при професионалистите.

Неговият наставник Николай Атанасов допълни, че очаква един страхотен двубой, в който неговия състезател да излезе победител още преди приключването на срещата.

Организаторите на бойната гала вечер поясниха, че инициират подобни събития не с цел пари и печалбарство, а идеята им е да се популяризира спортът и да изградят идоли, които да бъдат пример сред младите.

„Имало е случаи, когато сме канили медии, но те не са идвали, защото не искали да отразяват при тях, защото имало много агресия в кикбокса. Спортът е спасение, той не е агресия. По-добре пот в залата, отколкото кръв и смърт по улиците. Искаме младите да прекарват повече време спортувайки, да бъдат далеч от наркотиците и други пороци“, заяви Димитър Спасов.

В гала вечерта, която ще започне в 20:00 часа, освен Атанас Божилов участие ще вземат още четирима бургазлии. Това са Денислав Златев и Георги Манов от „Аякс“, Живко Гюров от „Интер“ и Петър Стойков, който е от школата на „Самурай“, но в момента се състезава за софийския „Армеец“.

Техните битки се очакват с не по-малък интерес и обещават да бъдат доста зрелищни. Ето и пълната файт карта за събитието на 5 октомври:

Живко Гюров – Лазар Аршич (в кат до 54 кг)

Петър Стойков – Георги Георгиев (в кат до 71 кг)

Георги Манов – Сава Карастоянов (в кат до 86 кг)

Драгомир Петров – Яни Янчев (в кат до 69 кг)

Теодор Христов – Добри Радев (в кат до 72.500 кг)

Едуард Алексанян – Цветозар Кючуков (в кат до 75 кг)

Денислав Златев – Иван Иванов (в кат до 93 кг)

Християн Корунчев – Танос Троувалас (в кат до 81 кг)

Атанас Божилов – Александрос Мавроматидис (в кат до 72.500 кг)

Билети за събитието вече се продават на цена от 10 лева. Те могат да бъдат закупени от билетен център „Часовника" в Бургас, както и в мрежата на eventim.bg.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Много емоции и зрители на Рали Бургас 2019
Загуба отдалечи Черноморец от завръщане в професионалния футбол
Гол в добавеното време донесе победата на Нефтохимик
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.