Регион
Бургас усвоил 120 млн лева от оперативните програми на ЕС
TразмерT

Михаил КОЛЕВ

Община Бургас е усвоила 120 млн лева от оперативни програми на Европейския съюз за периода 2014-2020 година. През това време общината е сключила договори 123 договора, като в това число влизат и тези, които се изпълняват в момента. На второ място в областта по този показател е община Айтос с 39 проекта, следвана от община Поморие с 36. С най-малко сключени договори са общините Сунгурларе и Приморско. Тези данни изнесе управителят на Областния информационен център (ОИЦ) Евелин Кузманов.

При договорените средства в ОП „Региони в растеж“ Бургас е получил 101 781 397 лева. Тук след морската община се нарежда Руен с малко над 10 млн лева.

В програма „Развитие на Човешки ресурси“ с 6 млн лева усвоени средства и 38 спечелени проекти лидер отново е община Бургас, втора е община Несебър, с 2 млн.

През следващия период 2021-2027 програмите ще си останат същите, като промяна ще има единствено в името на програмата за развитие на селските райони. Тя ще се казва Стратегически план за развитие на земеделието и селските райони, с водещо ведомство Министерството на земеделието и храните.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Представители на Община Несебър участваха на работен семинар в Албания
Ударно ремонтират пътищата между селата в община Камено
Читалището в Средец с подемник за хора с увреждания
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.