Бургас
Бургас се побратимява с египетския град Александрия
TразмерT

Бургас ще се побратими с египетския град Александрия. Това стана ясно след подписването на меморандум за сътрудничество между  туристическите министерства на България и Арабска република Египет. Подписите си под документа сложиха министрите Николина Ангелкова и д-р Рания Ал-Машат. Събитието се състоя в сградата на Община Бургас. В него участва и кметът на града Димитър Николов. Подписването на документа между двата града се очаква да стане факт през есента.

Чрез подписания меморандум за разбирателство страните ще си сътрудничат в областта на туризма, създавайки най-благоприятни условия за партньорство в сектора.

Документът отразява готовността на България и Египет да създадат най-благоприятни условия за сътрудничество в областта на туризма. Той дава възможност двете държави да стимулират обмена на информация и опит в планирането на маркетинговите си стратегии в сектора. Държавите ще си сътрудничат в подготовката и участията на международни изложения, панаири и други прояви, по време на които ще промотират туристически продукти.

„Европейските туристи са много важни за нас, искаме да видим повече български туристи, заяви д-р Рания Ал-Машат“. Очакваме с нетърпение партнирането между Бургас и Александрия каза още тя.

Кметът Димитър Николов допълни, че легенда се носи как в Странджа е погребана египетска принцеса, което може да увеличи интереса от страна на Египет към нашия регион.

 

 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Анелия Иванова- младата надежда на ГЕРБ
Поръчваш календар - помагаш на недоносени бебета в УМБАЛ Бургас
Община Бургас ще стимулира с нови бонуси разделното събиране
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.