Бизнес
Бургас с особен принос за успеха на Лидл в България
TразмерT

Само преди дни Лидл България обяви 8 години на българския пазар. В равносметката, която веригата прави за своето присъствие у нас, се оказва, че Бургас е сред градовете със значителен принос за успехите, които компанията постига.

 

Един от ключовите кадри на Лидл България е бургазлийката Доротея Митева. Тя отговоря за втората складова база на веригата – логистичен център Кабиле, разположен на 90 км. от Бургас, както и за управлението на половината Lidl магазини в страната – общо 45 на брой. За нея най-важната цел в работата е заедно със своя екип да организира всичко така, че крайният потребител да е доволен от обслужването в Lidl и да разпознава веригата като първа и любима за своето пазаруване.

 

Веднага след като завършва висшето си образование в Германия, се присъединява към екипа на веригата. Първата ? позиция е на регионален мениджър „Продажби“ в Германия, където отговаря за 5 магазина и около 100 служители. През 2010 г. се завръща отново у нас, за да стане част от откриването на първите магазини Lidl в страната. Трупа опит и в чужбина – участва в откриването на първите Lidl магазини в Швейцария и Литва, като в Lidl Литва заема и управленска позиция.

 

За Доротея Лидл България е възможност да работи по немски стандарти, но тук, у дома, където са семейството и приятелите. Не крие и че когато работиш за социално отговорна компания, каквато е Лидл България, няма как да не бъдеш горд, че си част от нещо стойностно и добро. Споделя, че работи с желание и страст и няма скучни дни – има цели и приоритети и най-важното – има хора с висока ценностна система и доказан професионализъм, а работата в подобна среда ? носи гордост и удовлетворение.

 

Най-голямата социално отговорна инициатива, която Лидл България развива, е „Ти и Lidl за по-добър живот“. Благодарение на нея, за последните две години бе събран фонд от 390 000 лв. за финансиране на 51 проекта от цялата страна. Сред финансираните проекти за 2017 г. е и проект за инсталиране на система за видеонаблюдение на Поморийското езеро, която улеснява и създава възможност за мониторинг на нарушенията на природозащитното законодателство и режимите на защитената територия, за превенция при опазването на биоразнообразието и подкрепа на научно-изследователската дейност в района на езерото.

 

С Бургас е свързан и още един ключов за Лидл България проект – това е Диляна Георгиева от Бургас, чиято рецепта за сладко от люти чушки е единият от победителите в конкурса „Съхрани родния вкус“. Преди няколко месеца сладкото от люти чушки стана част от постоянния асортимент на веригата в продуктовата линия „Родна стряха“, заедно с пушената кълбъсъ, която е другата потребителска рецепта финалист в кампанията и която също може да бъде намерена в магазините на Lidl.

 

Разработката на нови продукти и различни продуктови иновации е сред приоритетите на Лидл България. По този начин веригата отговоря още по-добре на изискванията и предпочитанията на потребителите. Lidl e първата търговска верига у нас, която въвежда иновативната серия колбаси Clean Label без изкуствени консерванти, оцветители и овкусители. Компанията предлага и единственото на пазара прясно месо, сертифицирано от SGS – световен лидер в контрола на хранителни стоки.

 

През 2017 г. търговската верига въвежда още по-високи стандарти за качество при колбасите собствена марка - Pikok, Baroni, Dulano и „Родна стряха“. Те вече се произвеждат без влагане на механично отделено месо. Това е пряка предпоставка за намаляването на различни добавки като консерванти, овкусители, оцветители, белтъци и други. В допълнение, около 80% от всички прясно изпечени хляб и хлебни продукти на Lidl са без хидрогенирани мазнини и консерванти.

 

Характерни за веригата са добре подбрани собствени марки, които са в основата на бизнес модела на Lidl. Възможността, която те дават за контрол на производството, е гарант за качеството на продуктите и най-много допринасят за характерното предимство на веригата – оптимално съотношение между качество и цена.

 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
ИАРА се сдоби с 35 нови автомобила
С видео жестов превод за хора с увреден слух в салона на НАП
Декларирането с ПИК става най-лесно и бързо
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.