Бургас
БСУ откри новата учебна година
TразмерT

Михаил КОЛЕВ

Бургаският свободен университет (БСУ) откри официално новата учебна година. Тази година университетът осъществи прием в 14 бакалавърски, 20 магистърски и 9 докторски програми. Той е единственият в цяла България, който реализира прием в магистърските програми два пъти годишно – през септември и февруари. Ректорът на БСУ проф. д.п.н. Галя Христозова поздрави новите студенти, техните колеги и преподаватели с началото на учебната 2019/2020 година.

„Предстоят Ви интересни години, наситени с много тревоги, преживявания, трудности, но и удовлетворение от това, че ставате все по-информирани, образовани и компетентни. Ако си мислете, че ще ви е лесно, още от първия учебен ден ще ви кажа – няма да е така. Всички знаят, че обучението тук е трудно, но пък си заслужава. При нас не се правят никакви компромиси относно качеството на образованието. За краткия си път като университет БСУ премина през много изпитания, трудности, но се изгради като авторитетно и предпочитано висше училище с международни и национални постижения. Авторитетът на университета зависи от усилията на всички нас. Ако вие учите отговорно – задължително след вашето обучение тук ще бъдете конкурентоспособни“, каза проф. д.п.н. Христозова.

Тя подчерта, че БСУ е първото в страната недържавно висше училище, както и първото в България, което е въвело кредитната система. Извън държавните университети, свободният университет в Бургас е с най-ниската семестриална такса спрямо останалите частни висши заведения.

Преди 2 години БСУ получи най-високата оценката от своето създаване - над 9 от общо 10-степенна скала за висококачествено образователна, научна и международна дейност. През 2004 г. печели приза „Сграда на годината“, като и до днес университетът си остава висшето учебно заведение с една от най-модерните бази в България.

По повод новата учебна година в Аулата на БСУ присъстваха още и главният секретар на Областна управа Валентин Люцканов, народният представител Галя Желязкова, общинските съветници Тодор Колев и Тодор Йосифов, Марин Бангев от АБВ-Бургас, инж. Виолета Илиева – началник на РУО-Бургас, както и Йорданка Ананиева, зам.-кмет в Община Бургас по култура и образование.

Специални поздравителни писма бяха изпратени от кмета Димитър Николов и областния управител Вълчо Чолаков, които приветстваха студентите с началото на академичната година. Приветствено слово изнесе и председателят на Студентския съвет при БСУ Станислав Иванов.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Порязаха паметника на Св.Николай Чудотворец
Засилват мерките в детските градини заради грипа
Скандал в правната комисия заради спортна наредба
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.