Местни избори - 2019
БСП-Бургас тръгва за победа на местния вот
TразмерT

Социалистите представиха листата си

 

Георги РУСИНОВ

 

БСП-Бургас официално представи кандидатите си за общински съветници и кмет на местния вот на 27 октомври. Представянето на листата и кандидата за кмет е трети етап от официалното откриване на кампанията на социалистите. В първия те свикаха пресконференция, а във втория представиха кандидатите си за кметове на кметства в община Бургас. Кандидатите за местния парламент бяха представени в Експозиционен център „Флора“, пред съпартийци и граждани.

Водач на листата е и кандидатът за кмет на червените – депутатът Николай Тишев. Втори е общинския лидер Живко Господинов. Трети е Чанко Мирчев, досегашен общински съветник и управител на Транспортна болница, четвърти е бившият областен управител Павел Маринов, пети – Христо Панайотов, шести – Йордан Георгиев, седми – Георги Спасов, осми и девети са младите в партията – Стоян Коларов и Васил Иванов.

В листата на БСП-Бургас има силно присъствие и на гражданската квота. Сред кандидатите им има специалисти в най-различни области – спортисти, хора от бизнеса, браншови представители, юристи, педагози.

След като бяха представени всички 51 кандидати за общински съветници, Николай Тишев се обърна към присъстващите и заяви, че е радостен да застане до избраниците на червените на сцената и да води този отбор към победа.

„Бургас има потенциал – географски, транспортен, ние сме важен център и връзка между Изтока и Запада. Тук все още живеят трудоспособни хора. В последните години обаче Бургас изостава икономически. Моделът на управление в последните 12 години се изчерпва. Трябва ни нов модел, в който младите да искат да останат тук, а не да заминават за София и чужбина. Трябват ни инвеститори, които ще осигурят повече работни места и високи заплати“, заяви кандидатът за кмет на социалистите.

Тишев припомни, че един от основните приоритети на БСП-Бургас в своята визия за града е именно Бургас да се превърне в град на растежа, където икономиката да е силна и образованието да просперира.

„Да променим изцяло транспортната схема, която не обхваща само автобусните линии. Ще искаме и повече сигурност за населените места и кварталите извън Бургас. За целта на първо време ще се създаде общинска полиция и там, а на втори етап такава ще има и в комплексите в града“, продължи той.

Тишев обяви тази листа с кандидати за най-добрата, сравнена с останалите.

„Ще покажем, че с нея ще имаме най-голям ръст на общински съветници в местния парламент. На Евроизборите показахме добър резултат, който ще ни води и сега. Нашето желание е да управляваме града заедно с бургазлии, а не да ги управляваме. Пожелавам успех на всички“, допълни той.

В следващите дни социалистите ще открият информационни центрове в града и в Меден рудник. Кандидатите им за кметове на кметства ще се срещат с жителите на въпросните населени места - Българово и селата Маринка, Твърдица, Извор, Равнец и Изворище.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Лефтеров: „Нагласена атака, за да ни изкара от изборите в Несебър“
БСП: Действията в Несебър са безпрецедентни в новата история на България
Димитър Николов: Стартирам нова програма за кварталите със засилен контрол по поддръжката им
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.