Бизнес
БСП представи визията си за икономическото развитие на общината пред бизнесмени
TразмерT

Народният представител от ПГ на „БСП за България“ Николай Тишев, председателят на ОбС на БСП – Бургас Живко Господинов и Христо Панайотов, член на ИБ на ОбС на БСП – Бургас проведоха среща с представители на Бургаската търговско-промишлена палата (БсТПП), на която представиха икономическата част от документа „Визия за Бургас“. По време на срещата те показаха и разясниха данни от НСИ, които сочат, че морската община изостава по редица показатели от други областни центрове.

Коментирано беше, че Бургас, през последните години, не се развива икономически – така, както позволява неговият капацитет. Застъпи се и тезата, че бизнесът бяга оттук, а за да се развива той, до голяма степен, зависи от местната власт и от това как тя подхожда към него.

На срещата бяха представени и мерките, които следва да се предприемат, за да се промени негативната тенденция и Бургас да бъде поставен на пътя на икономическото развитие. Посочено бе, че трябва да се мисли в посока на привличане на нови инвеститори, както и задължително да има подкрепа към местния бизнес.

Представителите на БсТПП от своя страна изложиха своите предложения за икономическото развитие на Бургас и се обединиха около идеята подобни обсъждания да станат регулярни.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
За осем години:Домът ни е поскъпнал със 17,15%
Промениха процедурите за концесиониране на морските плажове
Засилен контрол на данъчните по морето
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.