Бизнес
БСП представи визията си за икономическото развитие на общината пред бизнесмени
TразмерT

Народният представител от ПГ на „БСП за България“ Николай Тишев, председателят на ОбС на БСП – Бургас Живко Господинов и Христо Панайотов, член на ИБ на ОбС на БСП – Бургас проведоха среща с представители на Бургаската търговско-промишлена палата (БсТПП), на която представиха икономическата част от документа „Визия за Бургас“. По време на срещата те показаха и разясниха данни от НСИ, които сочат, че морската община изостава по редица показатели от други областни центрове.

Коментирано беше, че Бургас, през последните години, не се развива икономически – така, както позволява неговият капацитет. Застъпи се и тезата, че бизнесът бяга оттук, а за да се развива той, до голяма степен, зависи от местната власт и от това как тя подхожда към него.

На срещата бяха представени и мерките, които следва да се предприемат, за да се промени негативната тенденция и Бургас да бъде поставен на пътя на икономическото развитие. Посочено бе, че трябва да се мисли в посока на привличане на нови инвеститори, както и задължително да има подкрепа към местния бизнес.

Представителите на БсТПП от своя страна изложиха своите предложения за икономическото развитие на Бургас и се обединиха около идеята подобни обсъждания да станат регулярни.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Система ще обобщава дългосрочни и краткосрочни прогнози за пазара на труда
1.2 млн. лв. са събрани от такса „шум“ за бургаското летище
Нов проект ще помага на бизнеса да подобри уменията на служителите си
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.