Регион
Бойко Борисов за Бюджет 2019: Държавата никога не е била в по-добра кондиция
TразмерT

„Държавата никога не е била в по-добра кондиция от сега. Тези, които са срещу сегашното управление, на практика са и срещу устойчивото развитие на икономиката и обществото в България”. Това обяви премиерът Бойко Борисов в началото на извънредното правителствено заседание, на което се обсъждат проектобюджета за 2019 г.

Той даде пример с това, че за здравеопазване се отпускат половин милиард лева повече, за образование – повече от половин милиард отгоре, за хората с увреждания се отпускат 150 млн. лв. повече, а помощите за отопление се увеличават с 50%.

Той наблегна също на факта, че минималната работна заплата се увеличава на 560 лв. и обеща през 2021 г. тя да стане 650 лв.

„Както казва Владислав Горанов: „когато цифрите говорят, и най-големите критици трябва да се съобразят с това“. Не че им казвам да запазят радиомълчание, а да говорят в цифри“, каза още Борисов в отговор на реплика на президента Румен Радев.

„Изпълняваме и ангажименти към НАТО. За 2019 година разходите по отбрана 1,58 от БВП.

Истински се надявам да се сложи най-сетне ред във ВВС, защото при тоя огромен брой хеликоптери , самолети транспортни, които сме накупували през годините, на последното учение „Тракойски меч” се наложи да ползваме американските хеликоптери „Блек Хоук”, коментира премиерът. 

 

Източник: bTV

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Положителни температури и в неделя
Хаос с електронните фишове: Системата за неполучени глоби не работи
Започна изграждането на нова камбанария на църквата „Св. Георги Победоносец“ в Камено
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.