Бизнес
Б. Борисов: Първият ден болничен ще се плаща/ОБНОВЕНА/
TразмерT

"Предложението първият ден от болничните да се плаща от работника няма да бъде внесено в Народното събрание. Няма входирано предложение, няма и да има входирано предложение. Не може в България всеки, който си вземе болничен, полицай да го проверява болен ли е. Защото масово се лъже с това. Тази тема няма да бъде вкарвана в парламента". Това съобщи пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов, който провери обхода на Габрово.

„Работодателите казват, че работниците им си взимат болничен и отиват някъде. Или по - лошо, отиват да работят на друго място. На тяхно място трябва да се назначи някой, за да не спира производството и става огромен проблем. В Тристранката и със синдикатите ще се обсъжда този проблем”, добави той.

"Дори лекарската гилдия трябва да разбере, че не може да се продължава така. Не може да се толерират тарикати. За това не се съгласих и няма да се входира, да наказваме истински болния заради тарикатите. Всички ние трябва да се борим. Дори и медиите, както с Пазарджишката болница. Трябва да ги изловим и това да стане изключение, а не правило. Искам да видя нетърпимостта в хората. Защото като се вземе болничен, от вашите пари се взима”, коментира още Борисов.

„Ще обсъждаме в Тристранката проблема с болничните, с ТЕЛК-овете, с  фалшивите инвалидни пенсии. Всички се радваме, че индустрията, икономиката и БВП нарастват. Само, че пределите на работещите хора имат лимит. Не може да оставим 2 милиона да работят максимално, а останалите покрай тях да се измъкват. Гръцките хотелиери ще протестират повече от синдикатите, ако приемем такова решение”, смята министър-председателят.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
През ноември 2019: Най-много руснаци са преспали в местата за настаняване в бургаско
Хижа „Тополица“ вече е частна държавна собственост
Работа от дома - от дистрибутори до творци
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.