Спорт
Борци от четири държави пристигат за празника на Руен
TразмерT

Михаил КОЛЕВ

 

Борци от Иран, Турция, Украйна и Молдова ще пристигнат в Руен за празника на населеното място, който тази година ще се състои на 18 май. Това заяви пред вестник „Черноморски фар“ Кемал Баязид, треньор на местния клуб по борба. Турските представители ще се включат и в провеждането на мазните борби. В Руен се намира единственият клуб в България, който практикува такъв тип борби.

Не за пръв път в населеното място ще пристигнат чуждестранни борци. Преди 2 години американци бяха дошли да премерят сили, а през 2018 г. имаше гости чак от Индонезия.

Общинският център е една от меката на борбата в страната ни и всяка година за празненствата там пристигат и родни величия от този спорт. Така ще бъде и тази година, уверява Баязид. Очаква се на 18 май борбите да наблюдават имена като Петър Киров, Хасан Исаев, Георги Мърков, както и много други шампиони.

Преди началото на спортното събитие ще бъдат наградени и спортистите от клуба по борба „Руен“. В същата вечер част от тях ще заминат за Горна Оряховица, където на другия ден ще се проведе Републиканско първенство за деца.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Поморие загуби гостуването си на Спартак (Плевен)
„Байер” Леверкузен честити празника на българите с лика на Бербатов
Преди 31 години Атанас Комшев донесе олимпийско злато
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.