Спорт
Борис Чаталбашев спечели шахматния турнир Александър Хаджипетров
TразмерT

Михаил КОЛЕВ

 

Гросмайстор Борис Чаталбашев спечели шахматния турнир „Александър Хаджипетров“. Единадесетото издание в памет на легендарния шахматист се състоя в бургаския хотел „Аква“. За него се записаха 78 участници, като победителят получи 450 лева за своето първо място. Завършилите от втора до десета позиция също бяха финансово възнаградени.

Турнирът се проведе в 8 кръга по Швейцарска система с време за игра по 10 минути на човек за партия, плюс 5 секунди на всеки ход.

Организатор на събитието бе местният шахматен клуб „Бургас 64“. За този отбор се състезава и детето-чудо на световния шах Нургюл Салимова. Пред нея предстоят участия в два турнира – единият на 6 септември в Слънчев бряг, носещ името мемориал „Кесеровски-Станчев“, а другият в края на септември-началото на октомври, в Хърватската лига – отборно първенство на Хърватия.

На практика тези два турнира се явяват като подготовка за световното първенство за девойки до 20 години, което е на 14 октомври в Индия, разкри пред вестник „Черноморски фар“ нейният треньор Живко Жеков.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Общината с нов метод за привличане на спонсори за спортните клубове
Национален треньор основа свой боен клуб в Бургас
Кметът Димитър Николов награди изявени спортисти
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.