Крими
Бомбаджията от Черноград пое вината на тормозения съпруг
TразмерT

Димитър бил верен приятел от 15 години, искал бившата на Антон да го остави намира

„Сложете ми гривна, през 2 часа ще ходя в полицията, само ме пуснете от затвора“, изрева соченият като поръчител

 

Георги РУСИНОВ

 

Соченият за извършител на взрив в къща в айтоското село Черноград Димитър Недялков пое вината на обвиняемият като поръчител Антон Кабадов. Това стана по време на заседанието, в което двамата обжалваха наложените им от Окръжен съд – Бургас мерки за неотклонение „задържане под стража“.

Случаят е от февруари тази година. Тогава според Държавното обвинение Кабадов платил на Недялков 2500 евро да взриви къщата на бившата му Севджан Хасан от Черноград. Кабадов имал дете от нея, което не признал, но съдът го направил и го задължил да плаща издръжка. 34-годишният мъж от Средец тогава наел набора си от Дъскотна, за да взриви къщата. За късмет на Хасан, която тогава била в къщата, самоделното взривно устройство паднало в двора.

Когато дойде време двамата да кажат последната си дума пред съда, шокиращо соченият за извършител от руенското село Дъскотна пое цялата вина.

„Искам да кажа, че Антон няма нищо общо със случилото се. Ние сме приятели от много години, повече от 15 и той много често ми е разказвал за проблемите със съпругата му. Затова аз реших на своя глава да я сплаша, за да го остави намира. Не ми е плащал никакви пари“, обясни Недялков и допълни, че иска „домашен арест“, което направи и адвокатът му – Веселина Василева.

Думите му идват след тези в предното му заседание, където отново твърдеше, че Антон няма вина, но тогава изплака, че признал след като са били бити от полицията по време на разпитите.

Апелативният съдия, който гледа делото се пошегува с него с думите: „Да се сприятеля и аз с вас тогава, ако имам проблеми със съпругата“.

 

Стиснатият за издръжка Антон, правил дарения на африкански деца

 

Антон Кабадов на свой ред обясни, че няма намерение да се укрива, тъй като щял да разочарова себе си, семейството си, работниците си и дори съда.

Представеният като истински филантроп от адвокатите си обвинен за поръчителство имал строителна фирма в Германия. Заплатата му била 1163 евро и след като разплатял всички сметки се издържали със заплатата на втората му съпруга. Въпреки това обаче Антон успявал на няколко пъти да превежда пари за бедните африкански деца по думи на адвокат Бойчо Боев. Защитникът представи и документи пред съдебния състав за филантропската дейност на клиента си.

Срещу Кабадов е имало повдигнато досъдебно производство за неплащане на издръжката, която дължал на бившата за непризнатото си дете. Когато обаче той платил дължимото на Хасан, Прокуратурата прекратила разследването.

„Сложете ми гривна, през 2 часа ще ходя в полицията, само ме пуснете от затвора!“, заяви пред съда Кабадов и също поиска „домашен арест“.

Издръжката обаче умело бе използвана от адвокат Боев като причина, че клиентът му няма да се крие и обстоятелство да е извън ареста.

„Та той има да се грижи за семейство – съпруга дете, второ дете, за което плаща издръжка, бизнес да движи. За какво да се укрива?“, попита юристът и продължи: „Ако е в ареста как ще я плаща тази издръжка? Че е сгрешил веднъж, не значи, че е завършен престъпник“.

Боев изтъкна, че ако клиентът му е под „домашен арест“, то ще може да помага на съпругата си, която да движи бизнеса му.

 

Адвокат скочи на новия полицейски началник

 

Другият му защитник – адвокат Димитър Вълчев директно скочи на новия полицейски началник старши комисар Радослав Сотиров. Повод за това беше пресконференция, която той дал ден преди първото заседание.

„На нея той е разказал доста подробности от досъдебното производство, което е в пълни противоречия с европейските закони и съдят за това. Като държавен служител е редно да ги знае тези работи. А и съгласете се, че има разлика между „извършителят и соченият за извършител“, посочи адвокатът.

Самият той обясни, че няма никакви доказателства, с които да се направи дори обосновано предположение, че клиентът му е извършил престъпление. Антон имал и постоянен адрес в Средец – бащината му къща, където е роден и спокойно можел да е под „домашен арест“ там.

Представителят на Държавното обвинение обясни, че решението на първоинстанционният съд е правилно и не бива да бъде променяно. Апелативен съд – Бургас потвърди първоначалната мярка за неотклонение и двамата остават в ареста за постоянно.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
В Синеморец мъж задигна от свой съселянин пари и ракия
Заловиха младежи, откраднали хладилника на жена в Дебелт
Българин е жестоко убит в Лондон
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.