Спорт
Благомир Митрев ще спасява „Нефтохимик“
TразмерT

Зелената легенда се завърна от Германия

 

Георги КОСТАДИНОВ


 

Легендата на „Нефтохимик“ Благомир Митрев отново става част от „зеления“ клуб. На вчерашното Заседание на Съвета на директорите бе взето решение той да оглави треньорския щаб на отбора. Предложението дойде от новия спортен директор Костадин Джамбазов, който пое спортно-техническото ръководство, с цел оставане във Втора лига.

Досегашният старши треньор на „шейховете“ Николай Кръстев остава в треньорското ръководство като помощник-треньор. Диян Петков също запазва мястото си на помощник-треньор.

„Държа да се знае, че назначението на Благомир Митрев в никакъв случай не е продиктувано от невъзможност на Кръстев да се справи със задълженията си, както някои медии писаха. Напротив – Николай Кръстев е отличен специалист и направи и невъзможното за този отбор, с оглед на минималния бюджет и аматьорските условия, в които го развиваше. Убеден съм, че никой друг на негово място не би успял да стигне до тук, а и малко са тези, които биха имали смелостта да тръгнат на такава битка без никакво бойно снаряжение. Кръстев е изключителен професионалист, който през годините изгради авторитетно име в детско-юношеския футбол, а вече доказа, че занапред ще бъде фактор и в мъжкия футбол. Затова съм щастлив, че остава в отбора.

Решението Благомир Митрев да поеме отбора дойде заради необходимостта от промяна. Бюджетът на „Нефтохимик“ продължава да бъде силно ограничен, затова засега не можем да си позволим основни промени в селекцията. Митрев и Кръстев са силен тандем, а в допълнение с Диян Петков, мисля, че нещата ще тръгнат в по-добра посока. Длъжни сме да опитаме всички варианти за спасение.“ – така спортният директор на „Нефтохимик“ Костадин Джамбазов коментира назначението на Благомир Митрев за старши треньор на отбора.

Митрев е един от големите футболисти на „Нефтохимик“ – част от славното минало на отбора. Той става вицешампион с тима на „шейховете“ през 1997 г. и финалист за Купата на страната през 2000 г. За купата на УЕФА е изиграл шест мача за „Нефтохимик“, има четири мача за националния отбор и осем мача за младежкия национален отбор. След приключване на състезателната си кариера Митрев е заемал треньорски и управленски постове в „Нефтохимик“, а за последно той бе изпълнителен директор на клуба през част от Сезон `2016/2017, в Първа професионална лига.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Волейболният "Нефтоxимик" загуби от гранда "Галатасарай"
Треньорски оставки в „Нефтохимик“
Европейска седмица на мобилността стартира в Бургас
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.