Бургас
Бизнесмени от Мишколц предлагат да обучават наши ученици
TразмерT

Дона МИТЕВА

Една от задачите на Търговско-промишлената палата в Унгарския град Мишколц е да обучава специалисти. Това стана ясно по време на срещата между двете палати, която се проведе в Бургас.
Бизнес делегация от унгарския град е на посещение, с което връща визитата на Бургаската търговско-промишлена палата.

Правото да обучава палатата от Мишколц е получила от държавата, разказаха бизнесмени. Учениците, обучаващи се по дуалната система, провеждат практиките си във фабрики и заводи на членовете на организацията. От своя страна палатата извършва контрол на местата, където се провежда практическото обучение. Също така сключва договорите  между производствата и учениците.

В подкрепа на казаното Ищван Наги, собственик на фабрика за производство на мебели, където се обучават и бъдещи кадри, предложи при интерес от българска страна да обучава и наши ученици. Към това предложение се присъедини и колегата му Лайош Тот, който се занимава с  монтаж и демонтаж на електрически мрежи високо и ниско напрежение. Той обучава електротехници. Неговото предложение също бе в посока, че при установяване на интерес също ще обучава бъдещи специалисти.

Да припомним, че преди време, в Бургаската търговско-промишлена палата си дадоха среща директори и  учители от професионални гимназии и представители на бизнеса с подобна цел - да се намери общ път за сътрудничество при обучението на необходимите кадри.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Бургаски адвокат предлага: Смарт приложение със SOS бутон да помага на пострадали
Оперираха успешно Ламбо
В Бургас въвеждат зони за шофиране с ограничение до 30 км/ч
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.