Бизнес
Бизнесът e задръстен от анкети
TразмерT

Дона МИТЕВА

Бургаски бизнесмени се оплакват, че пощите им непрекъснато са задръстени от анкети – като се започне от маркетингови проучвания, сондиране на мнение по  професионални и браншови въпроси и се стигне до сериозни допитвания на различни държавни агенции, които са важни за политиките им. Най-честият отговор, който те дават е – изхвърляне в кошчето на питането, дори и без да бъде отворено.

Експерти твърдят, че и едно сериозно проучване, каквото е това, което се прави два пъти в годината от Агенцията по заетостта се неглижира точно защото попада сред множеството и хората не желаят да си губят времето да отговарят на  въпроси, дори и да са свързани с бъдещи кадри и работни места.

Становището на бургаските бизнесмени неофициално съвсем на скоро бе изразено от  Тодор Демирков - София Франс Ауто – Бургас, в търговско- промишлената палата по време на среща между директори на професионалните гимназии и членове на палатата. „На 100 писма поне 10 са някакви анкети и допитвания – това е  много време ако  всяко от тях бъде отворено, за да се види какво точно проучва и кой го проучва. Честно казано, наистина ги изтривам. Мисля, че трябва да се намерят сериозни форми, под които да се правят допитванията от страна на държавните институции или пък анкетите им да се обединят по няколко и с една да се свърши питането“, коментира той.

„За нас – Агенцията по заетостта, е записано в закона – два пъти в годината се прави проучване на потребностите от работна сила на работодателите с цел дългосрочното планиране на програмите и мерките, ориентирани към бизнеса. Целта е да се види къде има нужда от обучение, за какви целеви групи, за да се нагласят програмите и мерките, към тези целеви групи. Няма как без обратната информация от работодателите да извършим планирането. Къде другаде има нормативно заложено проучване във вид на анкета не мога да кажа“, категорична е Пенка Кирилова, директор на Регионална служба по заетостта.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Нелегално внасят пчели-майки от чужбина
Остават 10 дни за ползване на отстъпката за подадена декларация за доходите по електронен път
Търсят се берачи на ягоди за Испания
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.