Бизнес
Билетът в градския транспорт няма да поевтинее
TразмерT

Купуват три нови маршрутки за линия номер 9 в „Меден рудник“

Превозвачът няма проблем с шофьорите

 

Георги РУСИНОВ

 

Цената на билетчето в автобуса няма да поевтинее. Това заяви заместник-кмета на Бургас Красимир Стойчев в отговор на Чанко Мирчев от БСП. Червеният съветник попита дали няма начин да се намали, тъй като местния парламент прие, че от 1 януари 2019-а „Бургасбус“ ще плаща по-нисък наем за автобусите. Стойчев обаче заяви, че това няма как да стане, тъй като в бюджета са заложени точно определени средства – малко над 5 милиона за субсидиране на определен брой пътници.

Евгений Мосинов от БСП искаше да знае на какви цени общинският превозвач купува горивата, във връзка с поскъпването им и дали успяват да намират шофьори за автобусите.

Управителят на „Бургасбус“ инж. Петко Драгнев обясни, че горивата купуват от стоковата борса и, че за литър дизел плащат 1.75 лева без ДДС. Той допълни, че след въвеждането на валидаторите във всички превозни средства дружеството е направило разчет на пътникопотока и е актуализирало разписанията на линиите си. В тази връзка Драгнев добави и че има входирана извънредна докладна за закупуването на три нови 9-метрови маршрутки, които ще обслужват линия номер 9 в „Меден рудник“. Както неведнъж сме писали по темата, тази линия е изключително натоварена и често малките маршрутки са наблъскани с хора. Именно заради това се предвижда закупуването на новите по-големи автобуси, които ще могат да влизат в тесните улички на селото и да покрият очакванията на пътуващите. Малките пък, които сега обслужват линията ще бъдат насочени към Лозово и Крайморие, които в определени часове имат по един-двама души пътници.

Драгнев поясни, че от началото на месеца имат наети около десетина нови шофьора и, че на този етап проблем с липсата им няма.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
С видео жестов превод за хора с увреден слух в салона на НАП
Декларирането с ПИК става най-лесно и бързо
Заради разширението на „Зелената зона“: ОП „Транспорт“ търси четирима сезонни работници
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.