Крими
Биберов отказа коментар за палежа на вход в „Зорница“
TразмерT

Отива в ареста по обвинение за подбудителство

 

Обвиненият в подбудителство за палежа срещу фоторепортера на „Черноморски фар“ Петър Биберов влезе в съда. Магистратите решават дали той ще отиде в ареста.

Според обвинението Биберов е поръчител на палежа във входа на Борислав Пенков. Тогава запалена гума обгази и опуши целия вход, електрическото табло изгоря, хората останаха без ток, а възрастна жена бе закарана в болница. В съдебната зала обвиняемият отказа да дава обяснения.

Държавното обвинение смята, че прекият извършител е 33-годишният Румен Янакиев, който в момента се издирва от МВР. Прокурорът сметна, че по делото може да се направи обосновано предположение, че Биберов е автор на престъплението, в което е обвинен. Според държавният обвинител при по-лека мярка има опасност той да се укрие или извърши друго престъпление. Посочено бе и криминалното минало на Биберов и многократните му осъждания.

Адвокатът на обвиняемия Димчо Тодоров сметна, че фактите за криминалното минало на клиента му нямат връзка, тъй като той е с ясна и установена самоличност. Освен това юристът изтъкна, че не било вярно, че Биберов не е открит на адреса си и, че е бил със съпругата и двете си деца.

Тодоров коментира и доказателствата по делото. Според него те са доста неясни. Освен това извършителят бил задържан за 24 часа, после пуснат и отрекъл всичко. Двамата анонимни свидетели също не доказвали нищо.

В крайна сметка съдът прати Биберов в ареста.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Пет кокошки, две патици и десет гълъба станаха жертви на пожар
Пуснаха Пейко Янков срещу 100 бона гаранция
Екстрадираха в родината му казахстанеца източил 1 милион долара
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.