Спорт
Безвремие в бургаското спортно училище
TразмерT

Общо четирима кандидати стартираха в надпреварата за директорското кресло в СУ „Юрий Гагарин”. Това са Ана Буюклиева, бившият директор на спортното училище отпреди 17 години. Димитър Костов, настоящата зам.-директорка на „Юрий Гагарин” Виолета Скочева, и учителка от Музикалното училище в Бургас, чието име така и не стана ясно.

Поради недостатъчен учителски стаж Скочева не успя да се класира за втория същински етап от надпреварата. Преди коледните празници тя е била уведомена писмено от ресорното министерство. През цедката на Министерството на младежта и спорта не е преминала и кандидатката от Музикалното.

Тъй като конкурсът се провежда в три етапа, за следващия втори етап се класират Ана Буюклиева и Димитър Костов. Двамата ще трябват да защитават концепцията си за развитие на Специализираното спортно училище. Последната фаза от конкурса е интервю с кандидата.

Според изискванията, кандидатите трябва да отговарят на чл.215, ал.1 от Закона за предучилищното и училищното образование; да имат завършена степен на висше образование „магистър”; да притежават специалност от дипломата за висше образование, позволяваща им да изпълняват нормата за задължителна преподавателска работа като директор; да имат не по-малко от 5 г. учителски трудов стаж по смисъла на чл.19, ал.1 и ал.2 от Наредбата за пенсиите и осигурителния стаж, или не по-малко от 5 г. професионален опит в областта на физическото възпитание и спорта.

Концепцията за развитие на спортното училище трябва да е разработена за срок 4 години и да съдържа визия за перспективите за развитие на училището с подробен план за първата година; Организиране на учебно-възпитателната и тренировъчната дейност по видове спорт съобразно демографските особености на областта, развитието на спорта в региона и специфичните цели на училището; Финансовото управление на училището и възможностите за реализиране на допълнителни финансови средства (приходи); поддържане и подобряване на материално-техническата база.

До избора на нов директор на „Юрий Гагарин” от ММС са категорични, че длъжността ще продължи да изпълнява директорът в оставка Георги Георгиев.

Неговото име се свързва със сериозни скандали през последните години. Отделно нивото на учебното заведение и спортните резултати паднаха драстично. Безвремието обаче продължава.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Морска звезда спечели Мини шампионската лига
Тежки наказания след мелето на Нефтоxимик - Пирин
208-сантиметров национал подсилва Нефтоxимик
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.