Бургас
Безумна задача търси цената на рокля за момченце
TразмерT

 Поредната провокация – случайна, от некадърни съставители на учебници или пък нарочна, в духа на спряганата в последно време Истанбулска конвенция и спорния трети пол, намериха родители в елементарната за малчовци задачка. Тази задача бе публикувана и в социалната мрежа и събра множество негативни изказвания.

А тя гласи: „Панталонките на момченцето струват 10 лева, а блузката му е с 20 лева по-скъпа. Колко струва роклята му?“ И на илюстрацията има нарисувано момченце.

Ако трябва да се извършат някакви действия със събиране например, за да се оправдае фактът, че това е математическа задача – означава, че трябва да се признае, че момченцето носи рокля – онова, което замества панталонките и блузката и покрива цялото тяло. Значи навлизаме в тъмната територия на джендър обучението. Ако задачата е да се провери логиката и реалната полова принадлежност – то тогава отговорът трябва да се формулира с думи. И той да гласи нещо от сорта: Момченцата не носят рокли! Но като се съди по квадратчетата, начертани под условието – математически ще трябва да е отговорът ...май.

Която и да е от двете версии да приемем за вярна – отново опираме до едно – някой или е спал като е правил учебника, или не си е свършил работата както трябва.   

Има, разбира се, и трети вариант и това е в социалните мрежи някой да е пуснал поредната патица, вероятно с цел да провери още ли е ранимо обществото на темата за джендърите и Истанбулската конвенция.

 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Подписаха допълнително споразумение към КТД в сферата на образованието
Млади модни дизайнери искат да сбъднат мечтата на абитуриентка от Бургас
Училищата в Бургас ще минат на едносменен режим след 10 години
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.