Спорт
Бащи, майки и деца се включиха в турнира Купа Бойчо Брънзов
TразмерT

Михаил КОЛЕВ

 

Над 40 отбора се включиха в първото издание на баскетболния турнир 3x3 „Купа Бойчо Брънзов“. Срещите се играха на импровизирано игрище на площад „Тройката“. Освен местни отбори, участваха и такива от Несебър, Ямбол, Пловдив, София, както и от други населени места в страната.

„Самата аз съм много изненадана от това. Винаги съм искала като пряк наследник на Бойчо Брънзов да се направи нещо в негово име. Смятам, че турнирът е много добре сформиран спрямо неговите възгледи за живота, защото той бе човек на новаторството, обичаше играта и различните неща“, заяви пред вестник „Черноморски фар“ Гергана Брънзова, дъщеря на легендата и организатор на събитието.

Гергана Брънзова

Отборите бяха разпределени в следните категории - до 12 години, до 15 години, до 18 години, мъже, жени, младежи със специални нужди, и една специална категория: „Мама, татко и аз".

Младежи със специални потребности също участваха в турнира

По думите на Брънзова целта на турнира е да се популяризира баскетболът и да се възроди златната ера на местния „Черноморец“. Искаме да се разбере повече за културата в баскетбола, да покажем, че спортът е здраве, енергия и е хубаво да се споделя тази положителна емоция, каза още единствената българка, играла в женската версия на НБА.

Тя допълни, че основната й идея е „Купа Бойчо Брънзов“ да се превърне в традиция, като всяка година турнирът може да се провежда по различен начин.

„Идеята е да бъде 3 на 3, защото така може да обхване по-широк диапазон от хора. Той не се прави в памет на Бойчо Брънзов, а за любовта към баскетбола и да се изгради баскетболна култура“, разкри Гергана Брънзова.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Много емоции и зрители на Рали Бургас 2019
Загуба отдалечи Черноморец от завръщане в професионалния футбол
Гол в добавеното време донесе победата на Нефтохимик
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.