Спорт
Барселона (Просеник) се завръща на футболната карта
TразмерT

Михаил КОЛЕВ


 

Отбори от Бургаска област, които във времето са се разформировали, искат да се завърнат на футболната карта. Това заяви пред вестник „Черноморски фар“ Дамян Станчев, административен секретар към ОС на БФС-Бургас. Желанието си тимовете са заявили по време на работни срещи, които представители на местния футболен съюз са провели в няколко населени места в областта.

„До момента писмено са ни уведомили „Атлетик“ (Каблешково). С останалите отбори, които искат да възродят футбола при тях, сме постигнали само устна договорка. Това са тимовете на „Миньор“ (Рудник), Малко Търново, „Барселона“ (Просеник), Люляково и Гюльовца. Има надежда, че там отново ще се играе футбол, ще продължим да разговаряме по тази тема и занапред. Посетихме и село Гълъбец, но там условията са в много лошо състояние и няма как да се играе нормален футбол“, каза още Станчев.

Любопитна подробност е, че тимът от Просеник вече няма да носи името на каталунския гранд „Барселона“ и най-вероятно ще бъде прекръстен на едноименното руенско село.

Окончателният отговор на въпросните клубове трябва да бъде даден до средата на август, когато ще се проведе съвещание на ОС на БФС-Бургас за провеждането на областните първенства през сезон 2019/2020 година.

Дамян Станчев допълни, че през това време не е изключено още населени места да изявят желание техните отбори да се включат в двете областни групи на Бургас. По негови думи навсякъде в региона основните проблеми са три: голямо текучество на младежи в чужбина, въпросът с организация и най-вече осигуряването на финансови средства.

„Освен това през новото първенство ще бъдат увеличени и таксите за съдии, които отборите трябва да заплащат. До момента те бяха за „А“-областна група по 50 лева на главен арбитър и по 40 лв. за помощниците му, а за „Б“-областна са съответно по 40 лв. за съдията и по 30 за останалата съдийска бригада. Завишаването на хонорара ще е от порядъка на 25-30%“, разкри административният секретар към БФС-Бургас.

Очакванията са му през предстоящия сезон в „А“-областна група да се включат 15 тима, като първенството трябва да започне най-късно в първата неделя на септември. Футболният шампионат пък в „Б“-областна група трябва да стартира в периода 15-20 септември, като датите и за двете групи не са окончателни, тъй като се очаква официалното потвърждение за участие на всички клубове.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Нефтохимик се завръща в Бургас, сменят името на стадион Лазур
Нефтохимик с куп кадрови проблеми преди мача с ЦСКА 1948
Звезденбург (Бургас) се завърна с купа от Украйна
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.