Бизнес
Баничарите ще намалят грамажа при поскъпване на тока
TразмерT

Георги РУСИНОВ

 

Във връзка с предстоящото поскъпване на цената на промишления ток се предвижда хлябът да поскъпне с 30 стотинки. Както се знае, с всяко поскъпване на насъщния, поскъпват и тестените закуски. Мирослав Владимиров, който от години има семейна фурна в най-големия бургаски комплекс „Меден рудник“, заяви за „Черноморски фар“, че все още не знаят как ще реагират на база на поскъпването на тока.

„Най-вероятно ще изчакаме конкуренцията да видим как ще реагира и тогава ще го мислим. Засега не смятаме да бързаме, защото много приказват, но накрая може и да не поскъпне токът“, обясни той.

Владимиров също добави, че обикновено хлябът и баничките вървят ръка за ръка като цени, но се съмнява, че закуската може да поскъпне с цели 30 стотинки, както се предвижда за хляба.

„Ние сега ги продаваме на 1.10 лева и бизнесът много не върви, какво остава да повишим с 30 стотинки. В нашата фурна по-скъпа закуска от 1.20 нямаме“, поясни баничарят.

Той предположи, че друг вероятен ход на колегите му ще е да се запази цената на закуската, но да се намали грамажът. Почти убеден е, че на повечето места ще се случи точно това.

Наша репортерска проверка установи, че фурна в центъра на Бургас вече има такава практика. Триъгълната им баничка е на цена 1.30 лева, но имат и по-малка, правоъгълна, на цена 1 лев.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Близо 3500 поискали да са детегледачи
Постоянно не достигат шофьори за автобуси
Нелегално внасят пчели-майки от чужбина
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.