Айтос
Айтос събра благотворително 2863.77 лева - ще зарадва пенсионери в нужда предколедно
TразмерT

За четвърта поредна година - благотворителен концерт в читалището

 

Благотворителната инициатива „Подари коледна вечеря на пенсионер в нужда" е традиция за Айтос. За четвърта поредна година, на 11 декември инициативата стартира с благотворителен концерт. 21 декември пък ще е денят, в който със събраните средства ще бъдат раздадени хранителни пакети на самотни възрастни хора. Списъкът с имената на възрастните хора, които най-много се нуждаят от подкрепа е подготвен от Дирекция „Социално подпомагане", научи „Народен приятел“.

Кампанията и тази година е по инициатива на организацията „Бъди човек – Айтос”, на настоящи и бивши ученици от СУ „Христо Ботев". Инициативата води началото си от една случайна среща на 30-годишния Кирил, който вижда възрастен продавач на цветя и решава да му подари малко радост. Купува от близкия магазин хранителни продукти от първа необходимост и ги дарява на стареца. Споделяйки това със своите приятели, младият мъж дава тласък на едно добро дело, което поемат като щафета на добротворството много млади айтозлии.

И тази година стотици граждани и ученици дойдоха в читалищната зала, за да покажат съпричастността си и да сложат в благотворителната кутия своето дарение за каузата. Само за час беше събрана сумата от 2863.77 лв., която ще зарадва и ще усмихне десетки живеещи под социалния минимум пенсионери от община Айтос.

„Времето е пред най-светлия християнски празник, Коледа, когато добрините стократно се множат. И нашите намерения са в хармония с календарните празнични дни. Всеки  може да направи малък жест като закупи хранителни продукти и ги подари на пенсионер в нужда!

Самоорганизирай се и изненадай своя избран човек за Коледа, като го дариш с усмивка и топла вечеря за светлия празник! В случай, че не познаваш нуждаещ се пенсионер или нямаш възможност да го посетиш лично, ние имаме резервен план за теб! Защото смисълът на съществуването ни не се състои в това колко имаме, а колко сме готови да дадем!", е призивът на младите организатори.

Със съдействието им, в благотворителния концерт с много желание се включиха талантливата млада певица Магдалена Стойчева, всички възрастови групи на Акробалет „Тиара" с ръководител Златина Колева, Кюбра Осман, Синем Лютви и Ивона Димова от Школа за слово, мелодия, театър „Генгерче” при СУ „Христо Ботев" с ръководител Татяна Йотова, айтоското дарование Гюлсум Али от БНР - Бургас, слънчевата Еда Джемилова, пластичният Хакан, момчетата и момчетата от Клуб „Angles“ с ръководител Дида Грудева, акробатите от СКСА „Орел" с треньори Катя Цанева и Мартин Бенов, Седат Мюмюн, грациите от Танцова формация „Мисис" на НЧ „Васил Левски 1869", с ръководители Ивелина Костадинова и Мая Христова.

Организаторите сърдечно им благодариха. Благодариха и на всички, които дойдоха в залата на читалището - за добрите сърца, за това, че споделиха една благородна кауза, в името на която концертът изрази съпричастност с хората на възраст, които се нуждаят от добра дума, от слънчева усмивка и топлота.

Айтос за пореден път показа, че го може - да събере желанието и обичта си в името на доброто. И нека не се сещаме за човечността само преди Коледа, нека тя е в нас, за да можем да я подаряваме в мигове като този, без да мислим какво ще получим! Доброто е безценно, когато е сторено от сърце!

Концертът завърши с много аплодисменти за изпълнителите и за общия жест към възрастните. И с едно горещо послание към децата и младите хора: „Не, не е достатъчно да бъдеш добър! Важно е да правиш добро! Ако аз, ако ти, вършим само добрини, този свят красив ще ни благодари!"

НП

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Строителство и ремонти са акцентите в програмата на кмета Васил Едрев за 2019 година
200 айтоски бебета са родени в чужбина през 2018 година
Община Айтос реновира и разширява спортна зала "Аетос" през 2019 година
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.