Любопитно
Автопоход срещу домашното насилие премина през Бургас
TразмерT

Дона МИТЕВА

Откритата сцена „Охлюва” в Морската градина на Бургас бе поредният пункт, на който авто-мото походът на клубовете „Зонта“ срещу домашното насилие спря. Походът включва градове в България и Румъния, в които има клубове на „Зонта интернешънъл".

Той бе посрещнат от ареа директора на „Ареа 05“ на „Зонта Интернешънъл“ - Донка Петкова, вицеареа директор - госпожа Бистра Илиева, зонтианки от клубовете в България, госпожа Севдалина Турманова – заместник областен управител на област Бургас, проф. Галя Христозова – ректор на БСУ - Бургас и инспектора по превенция към ОДМВР – Бургас и представител  на Special Olympics България - Цветелина Рандева.

         Мотопоходът е част от програмата, посветена на 100-годишнината на „Зонта интернешънъл“ от президентките на 11-те „Зонта“ клуба в България и Румъния. Цели събуждане на общественото съзнание, предизвикване на промяна на остарелите стереотипи и социални настройки, довели до това домашното насилие все още да е част от ежедневието на много семейства по света. По социологически данни: всяка четвърта жена в даден момент от живота си е била жертва на домашно насилие, а насилието в училищата нараства с тревожни темпове. Все повече са и момичета, ставащи майки и съпруги преди да са навършили 18 години.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Политици през деня, караоке-звезди през нощта
Почитаме Света Анна - покровителката на семейството и майчинството
Днес празнуват студентите
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.