Бургас
Автогара „Юг“ отвори пространството си за арт базар
TразмерT

Дона МИТЕВА

За първа година се прави базар в Автогара „Юг“, което е един интересен опит да се съчетае динамиката на пътуващите хора и красотата на ръчно изработените изделия.

Чакалнята даде пространство на уникален празничен арт базар в навечерието на Никулден. Дванадесет щанда предлагат ръчно изработени предмети. Организатор на базара е  Красимира Краева, а в него се включват майстори от цялата страна. Дърворезбар от Казанлък, икони от Троян, бижута от Бургас и Варна, плетени и шити детски играчки от Ловеч, че и бижута, изработени от мидички от остров Крит, могат да се видят и купят до 10 декември от автогарата. В проявата се включва и сдружението на онкоболните „Нарисувай ми усмивка“.

„Мястото предразполага – тук е толкова светло и хубаво. Щандовете са малки и така разположени, че да не пречат на пътуващите. Благодарение на съдействието на Общината, мисля, че се постигна една прекрасна колаборация. Усеща се празничният дух“, коментира Краева.

Със своите изпълнения ученици от НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“ допринесоха още повече за оживлението и красивата атмосфера на празника. Те дадоха своеобразен старт на проявата.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Депутатите от БСП – Бургас: Трябва да знаем колко полезен обем има яз. „Камчия“
За 7 дни: 820 водачи хвърчат по бургаските улици с превишена скорост
Боклукът на бургаско пристанище не е радиоактивен или токсичен
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.