Бургас
Авто-мото поход на клубовете „Зонта“ минава през Бургас
TразмерT

Дона МИТЕВА

Авто-мото поход на клубовете на „Зонта“ в България и Румъния е част от тържествената програма за честване на 100-годишнината на „Зонта интeрнешънъл“ – една от най-влиятелните международни организации, работещи за по-добър живот на жените и момичета. Той се организира от президентките на 11-те „Зонта“ клуба в двете съседни държави и е своеобразен зов за промяна. Промяната, която ще спре убийствата на жени от техните партньори, ще спре насилието, а децата ще се върнат в  училище и няма да раждат деца.                                                                                                     

Походът е призив за по-доброто бъдеще, в което всяка жена и момиче ще могат сами да избират дали да бъдат домакини, майки или професионалистки и ще заемат ръководни длъжности наравно с мъжете.

Шествието ще започне от София и ще мине през градовете в България и Румъния, по следния маршрут: На 13 октомври стартира в София, пред Национален исторически музей, „Бояна“, преминава през  Пловдив, площад „Съединение", Стара Загора, площада пред сградата на общината и на 14 в 17.30 часа е Бургас, на откритата сцена „Охлюва" в Морската градина. На следващия ден продължава за Варна и Русе. От там отива в Румъния – в градовете Плоещ и Урлати. Финалът е отново у нас – във Велико Търново на 17-и в 17.30 часа, пред паметника на Асеневци.

Председателката на Бургаския клуб „Зонта“ Петя Великова, коментира, че по предварителни данни от нашия град ще се включат четири автомобила с представителки на организацията.

Походът ще пренася знаме в чест на 100-годишнината на „Зонта интернешънъл“, което ще се предава тържествено от президент на президент, заедно с послание към следващите поколения. След приключване на похода.

На откритата сцена на „Охлюва“ като поздрав за всички ще чуем изпълнение на стипендиант на „Зонта“ клуб - Бургас Габриела Йорданова.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Почина известният юрист проф. Александър Янков
56 суперелектробуса облекчават чакането по спирките
Децата от Славейковото бягаха благотворително за кабинет по литература
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.