Бургас
Авто-мото поход на клубовете „Зонта“ минава през Бургас
TразмерT

Дона МИТЕВА

Авто-мото поход на клубовете на „Зонта“ в България и Румъния е част от тържествената програма за честване на 100-годишнината на „Зонта интeрнешънъл“ – една от най-влиятелните международни организации, работещи за по-добър живот на жените и момичета. Той се организира от президентките на 11-те „Зонта“ клуба в двете съседни държави и е своеобразен зов за промяна. Промяната, която ще спре убийствата на жени от техните партньори, ще спре насилието, а децата ще се върнат в  училище и няма да раждат деца.                                                                                                     

Походът е призив за по-доброто бъдеще, в което всяка жена и момиче ще могат сами да избират дали да бъдат домакини, майки или професионалистки и ще заемат ръководни длъжности наравно с мъжете.

Шествието ще започне от София и ще мине през градовете в България и Румъния, по следния маршрут: На 13 октомври стартира в София, пред Национален исторически музей, „Бояна“, преминава през  Пловдив, площад „Съединение", Стара Загора, площада пред сградата на общината и на 14 в 17.30 часа е Бургас, на откритата сцена „Охлюва" в Морската градина. На следващия ден продължава за Варна и Русе. От там отива в Румъния – в градовете Плоещ и Урлати. Финалът е отново у нас – във Велико Търново на 17-и в 17.30 часа, пред паметника на Асеневци.

Председателката на Бургаския клуб „Зонта“ Петя Великова, коментира, че по предварителни данни от нашия град ще се включат четири автомобила с представителки на организацията.

Походът ще пренася знаме в чест на 100-годишнината на „Зонта интернешънъл“, което ще се предава тържествено от президент на президент, заедно с послание към следващите поколения. След приключване на похода.

На откритата сцена на „Охлюва“ като поздрав за всички ще чуем изпълнение на стипендиант на „Зонта“ клуб - Бургас Габриела Йорданова.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Порязаха паметника на Св.Николай Чудотворец
Засилват мерките в детските градини заради грипа
Скандал в правната комисия заради спортна наредба
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.