Бургас
Авиационни техници и софтуерно поддържане на автомобила-професиите на бъдещето в Бургас
TразмерT

Нови специалности, качествена храна и нови класни стаи  за първолаците, обеща кметът Димитър Николов

 

Всички класни стаи на първолаци в бургаските училища ще бъдат обновени. Общо 92 учебни стаи ще придобият нов облик по програма “Първокласно начало“. Освен в центъра на града, обновени ще бъдат и класните стаи в училищата по селата.

Ще бъдат монтирани нови антибактериални подови покрития, самостоятелни чинове

За децата, интерактивни дъски, технологично оборудване и други. "Ще бъдат осигурени средства за квалификация  и обучение на всички преподаватели, които поемат първокласници. Средствата за тази нова програма са изцяло обезпечени от общинския бюджет, ще бъдат необходими близо 1 млн. лв.", заяви  кметът Димитър Николов по време на представянето на проектобюджетът на общината за следващата година. Един от трите негови приоритета е точно образованието.

Ще бъде въведена нова програма "Активни и здрави". Тя включва не само обновяване на дворни пространства, но и поредица от нови инициативи, промотиращи активен и здравословен начин на живот.  

Третият акцент в образователната програма е "Професия на бъдещето". За там са заделени близо 5 млн. лв. Ще бъдат модернизирани работни кабинети и работилници към бургаските училища. Ще стартират нови специалности в професионалните гимназии като софтуерно поддържане на автомобили, електрически превозни средства и хибриди и  новата специалност авиационен техник в Механотехникума.

Тази година ще бъде довършена детската градина в кв. "Черно море" и новото училище в "Горно Езерово". Осигурени са близо половин млн.лв. за увеличаване на издръжката на децата в детските градинищ. Ще има по-качествено хранене, повече учебни помагала, провеждане на мероприятия на открито и др., каза кметът Димитър Николов.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Почина големият бургаски изпълнител Росен Петров
KAT-Бургас няма да работи в петък след 12 часа
Бургаски ученик е на финала на конкурса за стипендията на Фондация „Кроношпан“
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.