Спорт
Атанас Божилов ще се бие срещу румънец във Варна
TразмерT

Миxаил КОЛЕВ

 

Състезателят на СК „Самурай“ и капитан на националния ни отбор по кикбокс Атанас Божилов ще се бие срещу румънеца Алин Кимпан във Варна. Двубоят е част от галавечерта, организирана от новата верига за бойни спортове Senshi. Това ще бъде нейното първо издание. Мачът на бургаския боец срещу опонента му от Румъния ще се състои на 23 февруари в Двореца на културата и спорта. Битката, в стил К-1 в кат. 75 кг, е предвидена да протече в три рунда по три минути.

„Това може би ще е най-добрата файт карта правена някога досега в България. На нея ще участват всички български топ бойци. Винаги излизаме за победа. Разучили сме противника, готвим се конкретно за него. Ще бъде един труден и напрегнат мач. Румънецът ще дойде тук, за да победи. Той има псиxологическо предимство, защото не е домакин и ще бъде по-освободен“, заяви пред вестник „Черноморски фар“ треньорът на Наката в „Самурай“ Николай Атанасов.

Той допълни, че двубоят е рейтингов, а не за титла, но това не означава, че срещата е за подценяване. Самият Алин Кимпан не е случаен кикбоксьор. Румънският състезател е от школата на братята Андрей и Богдан Стойка, която е най-реномираната в северната ни съседка.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Цесекарят, който се влюби в Бургас
Живко Табаков:На Бургас е нужен ресорен зам.-кмет по спорта
Отбори от Ямбол и Сливен искат да играят в Бургас
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.