Крими
Англичанинът с 53 фалшиви самоличности направил опит да уринира пред полицаи
TразмерT

Оуен Уолкът бил арестуван в Килифарево за шофиране в пияно състояние

 

Георги РУСИНОВ

 

Издирваният от Кралство Великобритания Оуен Уолкот заяви, че има много приятели, които го наричат с различни имена. Това той каза на журналистите извън залата, след като бе задържан за постоянно в ареста, явно визирайки фалшивите самоличности.

Самото заседание също бе изпълнено с комични моменти. Съдията - Захарин Захариев изпита известни затруднения, докато свали самоличността на обвиняемия, който нямаше лични документи в себе си. Зачуди се защо в презимето му Онийл, няма „запетая“ (б.а. апостроф). После подложи и фамилията му на съмнение.

„Уолскот или Уолкот, много станаха модерни тия „котове“ напоследък“, типично в свой стил заяви съдията.

В залата бе докарана и жената, която живее на семейни начала с Оуен, за да покаже паспорта на приятеля си.

„А, ето вярно е без запетая Онийл“, каза отново Захариев.

Лонда Луиз Линда Картър разказа, че от четири седмици са в България, но не са тук за постоянно. Отседнали били в хостел „А16“. Тук Захариев отново се зачуди дали има такъв хостел наистина.

„Журналистите, не се смейте, а проверявайте фактите. Вижте в чичо Гугъл дали има такъв хостел“, обърна се съдията към представителите на медиите в залата.

В крайна сметка стана ясно, че Уолкот е роден на 1 август 1977-а в Манчестър, а паспорта му е издаден на 31 май 2014-а и все още е валиден.

Захариев се обърна към него, за да го пита дали иска доброволно да бъде изпратен в Англия, където е обвиняем за заговор за грабеж в размер на 140 000 паунда, за което го чака доживотен затвор при евентуална присъда. Уолкот отказа.

„Бях арестуван през 2016-а в Англия, но не ми повдигнаха обвинения. Казах им, че ако ще повдигат, да ме намерят на адреса ми. От тогава не са ме търсили. Сега чак в България разбрах, че съм издирван“, каза англичанинът.

Той обясни, че наел миниван, който после дал на други хора и после разбрал, че с него е извършено престъплението – откраднати автомобилни части с помощта на мачете и зареден пистолет.

Любопитното е, че преди да влезе в сила Европейската заповед за арест и англичанинът да бъде арестуван в Бургас, Уолкът е бил задържан във Велико Търново за шофиране в пияно състояние. С жена си и детето им те живеели в Килифарево. Имал и други престъпления от общ характер. Когато обаче се озовал във великотърновския арест Уолкот направил опит да уринира пред полицаите. По думите му ченгетата не му дали да ползва тоалетна и затова той ги нарекъл фашисти.

Тук съдия Захариев пусна поредния си бисер, докато четеше за случилото се.

„Журналистите, не знам как ще го пишете това. Така действа фашистката полиция в България“, иронично каза той.

Дойде ред и на пледоариите. Прокурор Деян Петров обясни, че е необходимо Уолкот да бъде задържан за постоянно, за да може да протече нормално делото му за екстрадиция. Освен това срещу него налице са и досъдебни производства от Велико Търново. Служебният защитник на англичанина адвокат Зоя Чернева заяви, че няма какво да добави.

След кратко съвещание съдия Захарин Захариев реши да остави в ареста Уолкот, съобразявайки се с мотивите на прокуратурата.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Арест за рускинята Елена, присвоила милиони в Русия
За палежите на валяците: Засекли колата на Пойзъна, намерили и негово ДНК
Шофьор от Ахелой блъсна бургазлийка на пешеходна пътека
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.