Регион
Андрей Ковачев е избран за заместник-председател на Групата на ЕНП
TразмерT

На учредителното заседание на Групата на ЕНП в Брюксел д-р Андрей Ковачев беше избран за заместник на Манфред Вебер в Председателството на най-голямата политическа група в Европейския парламент.

„Благодаря на моите колеги за гласуваното доверие! Това е признание за активната роля на ГЕРБ в най-голямото европейско политическо семейство и за работата на цялата българска делегация в Групата на ЕНП. Благодарение на убедителната ни победа на европейските избори и твърдия проевропейски курс на правителството на премиера Бойко Борисов, гласът на България ще продължи да се чува силно в Европейския парламент. Успешното Българско председателство на Съвета на ЕС и политическото лидерство на българския еврокомисар Мария Габриел по една важна тема като цифровата икономика показват, че ние сме фактор в европейската политика“, заяви Ковачев.

Членовете на Председателството на Групата на ЕНП отговарят за ръководенето на Групата по време на пленарните заседания на Европейския парламент, представляват я пред външни фактори и подготвят основните направления в политиката и важните решения за стратегията на групата.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Бързият влак Бургас-София аварира заради натрупани камъни по трасето
Радев призова сънародниците ни в САЩ да се върнат в България
Над 10 000 чужденци са работили на българското море през летния сезон
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.