Култура
„Ало, ало!“ с премиера в Бургас
TразмерT

Хитовият спектакъл ще разсмива публиката през април

Петя ДОБРЕВА

Комедията „Ало, ало!" ще има своята премиера в Бургас. Театралната постановка от Джеръми Лойд и Дейвид Крофт ще бъде представена на 18-и април в залата на НХК. Режисьор на спектакъла е Роберт Янакиев. Той поставя текста в столичния театър „Възраждане". В „Ало, ало!" играят Свежен Младенов, Мирослав Върбанов, Ивет Радулова, Лиляна Шомова, Донка Аврамова-Бочева, Петър Лъджев, Анатолий Лазаров и други.

Какво ли не се е случвало на човек по време на Втората световна война в съжителство с „откачени" нацисти и под наблюдението на „активните" дейци на френската съпротива! В постановката на театър „Възраждане" той попада в неочаквани и комични ситуации. Действието се развива в малкото френско градче Нувийон. Нашите персонажи сякаш са родени, за да забавляват и очароват. Английският хумор с „френски акцент", неочакваните обрати и странните характери, любимите образи, познати ни и от телевизионния сериал, ме привлякоха със страшна сила. Не може да не ги заобичаш.

Малко хора знаят, че пиесата „Ало, ало!" е писана  преди сценария на филма, който според някои класации е най-продаваният сериал в света. Той и в момента се повтаря поради големия зрителски интерес по една от националните телевизии.

Билети за бургаското представление на „Ало, ало!" се продават на касата на Държавна опера - Бургас. Постановката ще се играе на 18-и април, четвъртък, от 19.00 часа, в залата на НХК.

 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Бургазлии броят по 100 лева за концерт на Филип Киркоров и Кубанския хор
Изявени музиканти с международна кариера гостуват в Бургас
Велин Задгорски: Баща ми Петко Задгорски беше многостранно интересуващ се и заангажиран човек
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.