Бизнес
Актуализираха цените на басейн „Флора“ за час
TразмерT

Георги РУСИНОВ

 

Цените за час на басейн „Флора“ вече имат промени. С абонаментна карта възрастните ще плащат 3 лева за час, а учениците 1.50 лева. Досега цените бяха 1.60 лева за възрастни и 1 лев за ученици. Общински съвет – Бургас прие докладна записка, с която актуализира промени в Наредбата за местни данъци и такси.

Дебат в залата се създаде точно по темата за басейните. Опозицията естествено отправи упреци към управляващите за това, че се увеличават цените. От администрацията обаче отговориха, че промените в цените се налагат, тъй като във всички останали басейни в града цените за час и за възрастни и за ученици са още по-скъпи – близо 5 лева.

Интерес предизвика и частта в докладната, в която се предвижда паркингът до ОЗК „Парк Арена“ да е платен от 18 до 8 часа. Предлаганата цена е 40 лева на месец. Тук опозицията в лицето на Живко Табаков и Георги Дражев отправиха питания защо досега безплатен паркинг се превръща в платен. Заместник-кметът Красимир Стойчев обясни, че става въпрос за 35 места, които ще са за живеещи наблизо хора. Искането за охраняем паркинг през вечерта дошло от тях. Хората искали като паркират автомобилите си там, да са спокойни.

Управляващото мнозинство изтъкна развитието на Бургас във водните спортове и че е редно да се поддържа добра база. Диян Димов даде за пример наскоро завършилото първо Европейско първенство за младежи и как е напълнило залата в ОЗК „Парк Арена“.

„И това само една година след изграждането на най-голямата зала за водни спортове на Балканите. В момента в града се подготвят четири олимпийски отбора“, добави той.

Кметът Димитър Николов също бе доволен от огромния интерес към ОЗК „Парк Арена“ и Бургас от страна на плувните спортове.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
За лято 2020: Очакват ръст от 1% туристи на летище Бургас
Няма работна ръка за овцевъдството
Животновъдите отчетоха дейността си
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.