Поморие
Ахелой чества 10 години от обявяването си за град
TразмерT

Ахелой е едно от съставните селища на община Поморие и от 1967 година има статут на климатичен морски курорт с местно значение. С решениe  на Министерски съвет от 10.01.2009 г.  село Ахелой е обявено за град.  Тази година се навършват 10 години от важната административно-териториална промяна. По този повод кметът на община Поморие Иван Алексиев поздрави кмета на Ахелой Иван Георгиев и местните жители.

„Знам, че сте съхранили пословичното си трудолюбие и борбен дух, но съм убеден, че заедно с тези добродетели, Вие притежавате амбицията и съвременното мислене на градския човек.

Десет години не са много време, но благодарение на Вас и екипа Ви, те се оказаха достатъчно, за да превърнете града си в още по-приветливо и добро място за живеене. Работата продължава и съм щастлив от доброто ни съвместно сътрудничество”, пише в поздравителния си адрес кметът Иван Алексиев.

През последните няколко години в Ахелой бяха направени редица промени, които значително подобриха социалната и техническата инфраструктура. Организират се много културни мероприятия – фестивали, концерти и чествания. За спорта в града също беше помислено чрез ремонт на спортни площадки и учредяване на детска футболна школа към ОФК „Поморие”. Ремонтирани бяха улици, облагородени бяха паркови пространства и изградени кътове за отдих. Сред най-съществените новости обаче бе построяването на обходния път I-9 Слънчев бряг – Бургас, който изведе от Ахелой интензивния транзитен трафик и драстично намали опасността от тежки пътни инциденти. Неотдавна правителството одобри проект на Община Поморие и отпусна средства в размер на 1 000 000 лева за изграждане на нова двуетажна сграда  –филиал на съществуващата Детска градина „Теменуга”.

Работата на местното и общинско ръководство продължава, като един от основните приоритети е разгръщането на туристическия потенциал на Ахелой, за да се превърне той в желан и посещаван летен курорт.

„Градът ни има много достойнства, но най-голямото сте Вие, неговите хора - трудолюбиви, гостоприемни и уверени във възможностите си. Уверявам Ви, че въпреки трудностите, нашите усилия са насочени единствено към решаване проблемите и да работим за интересите на жителите на нашия град. Ахелой е град, който притежава изключителни възможности за развитие и аз силно вярвам, че имаме всички предпоставки да постигнем това“, написа в поздрава си към жителите кметът на града  Иван Георгиев.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Данъкът върху недвижимите имоти в Поморие спада
Кметът Иван Алексиев отново е номиниран в конкурса "Кмет на месеца"
„Достойно есть“ започва днес в Поморие (ПРОГРАМА)
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.