Поморие
Адвокат се жалва: На Северния плаж в Поморие няма свободна зона
TразмерT

 

Дерат 12 лева за чадър и шезлонг

 

Георги РУСИНОВ

 

Бургаският адвокат Момчил Момчилов изрази яда си от скорошното си преживяване на Северния плаж в Поморие. На фейсбук-стената си юристът се жалва от това, че на плажа пред Балнеохотела не е намерил свободно място – всичко било завзето от чадъри и шезлонги.

„По традиция посещавам Северния плаж на Поморие. Причините да го правя през годините досега са паркингът пред Балнеохотела и хубавият плаж със свободна зона. Вчера отново отидох с очакване за приятен неделен плаж. Уви, след като паркирах и стигнах буната, останах разочарован. Море от чадъри и шезлонги, от които ивицата и истинското море не се виждат. Толкова нагъсто, че въздух няма. Докъдето ми стигна погледът - все тая гледка. Никакъв помен от свободна зона. Милимунда извън платената няма, Ангелкова! Само на цимента на буната няма чадъри!“, пише той.

Момчилов посочва, че и цените от 6 лева за чадър и 6 лева за шезлонг също са допринесли за допълнителното неудобство, което е изпитал със семейството си. „На Южния плаж пред „Сънсет“ поне се дишаше между чадърите за 8 лева“, пише още той.

Поста си завършва с призив към министъра на туризма Николина Ангелкова. Момчилов предлага тя да уволни съветниците си и да поиска от Гърция и Турция да й пратят по един, а можело да подаде и оставка.

Проверка на „Черноморски фар“ показа, че Северният плаж в Поморие е с наемател за 5 години, който няма ангажимент към цената на сянката.

На Южния плаж в Поморие наемателят наистина е обявил цени от по 8 лева за чадър и толкова за шезлонг. Фирмата е същата, която е концесионер и на Централния плаж – „Фаст-ком“ ЕООД, с управител Славчо Събев. Тя преди 2 години предложи най-висока годишна наемна цена в сравнение с останалите кандидати – 222 000 лева с ДДС. Конкуренти в търга му бяха дружествата „Поморие Мениджмънт 1“, „Ел Жи груп“ и „Фемо лайф“ ЕООД.

Зад фирмата-концесионер и наемател на двата плажа стоят Маргините според вицепремиера Валери Симеонов. Той направи такова изказване в телевизионно интервю миналото лято по време на акциите му „Тишина“.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Големи проекти преобразяват Ахелой
В Поморие: Нова компания обслужва градските автобусни линии 1 и 2
Жители на Горица желаят да развиват селото си
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.