Карнобат
Адвокат Красимир Кацарски: Дупка е причинила катастрофата в Карнобат
TразмерT

Георги РУСИНОВ

 

Дупка на пътя е причината за тежкия инцидент в Карнобат навръх Архангелова Задушница. Това заяви адвокат Красимир Кацарски, който ще защитава подсъдимия за това деяние Алекс Димов. При инцидента загинаха две възрастни жени, след като 18-годишният младеж ги помете с колата си.

Алекс Димов на влизане в съдебната зала

„Той се е движил по улица „Петър Берон“, която в първата си част е равна, малко по-нататък обаче има една дупка. Като преминава през нея колата се удря в картера, оттам вместо да натисне спирачки оставя автомобила да се движи сам. Преминава около 30-40 метра, колата леко тръгва надясно, Алекс върти волана наляво и губи управление, при което става инцидентът. Няма спирачен път, най-вероятно основна причина затова е, че той е шофьор на по-малко от един месец. За втори път е трябвало да кара този автомобил, заяви Кацарски.

Той допълни, че не се знае точната скорост с която се е движил карнобатлията, но тя категорично е била над разрешените за този участък от 50км/ч.

За да подкрепи 18-годишният младеж бе дошъл и неговият братовчед Ахмед Ахмед. Той каза, че след катастрофата Алекс веднага е отишъл при пострадалите жени и е започнал да ги прегръща и целува.

Ахмед Ахмед пристигна в Бургаския окръжен съд, за да подкрепи своя братовчед

Ако бъде признат за виновен Алекс Димов може да получи присъда от 3 до 15 години затвор.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
В Карнобат през 2019: Няма да се повишават данъци и такси
Гори хижа в карнобатско село
Еднопосочни улици и нови паркинги облекчават движението в Карнобат
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.