Несебър
Адвокат Ина Лулчева: Кметът на Несебър стои без основание в ареста
TразмерT

Според защитата Николай Димитров стои без основание в ареста. Това заяви за bTV Ина Лулчева, адвокат на новоизбрания кмет на Несебър.

По нейни думи, когато нещо е незаконно, не може да се направи прогноза колко време ще остане в ареста. Тя обясни, че кметът е задържан само защото свидетел твърди, че през август друг обвиняем го е попитал дали ще им съдейства за изборите срещу заплащане. Самият Димитров само веднъж е разговарял с въпросния свидетел.

Според адвоката става въпрос за безпрецедентен казус. Лулчева заяви, че воденето на Димитров с белезници до сградата на общинския съвет е демонстрация на "засилена грижа", тъй като е ясно, че той няма да избяга.

Тя изтъкна и че със случая за купуване на гласове се е заела Специализираната прокуратура, въпреки че досега с този вид престъпления са се занимавали окръжните прокуратури. Моето обяснение е, че единствено чрез Специализираната прокуратура беше сигурно, че те ще бъдат задържани, друг съд не би ги задържал, посочи адвоката.

Според нея в нито един от обвиняемите не са намерени списъци с хора и нито един от разпитаните не е заявил, че е получил пари от тях.

Ако се водеше нормално разследване, щяха да се съберат доказателства, да се разпитат свидетели и чак тогава да се прецени вината, посочи Лулчева. Тя изрази мнение, че задържането има политически характер.

 

Когато задържаш кмет и общински съветници два дни преди изборите, това е опит за намеса в изборите, отсече Лулчева.

Припомняме, Димитров и още двама души, избрани за общински съветници, са в ареста по обвинение за купуване на гласове. На Димитров беше повдигнато обвинение като ръководител на организирана престъпна група.

От ЦИК обявиха, че не могат да се произнесат по казуса и оставиха решението в ръцете на областния управител на Бургас.

Адвокат Ина Лулчевапоиска по-лека мярка за клиента си от съда, но й беше отказано.

Вчера Димитров положи клетва като кмет, след което беше конвоиран обратно в ареста в София.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
КНСБ изнесе лекция пред ученици в Слънчев бряг
Шестокласници в Несебър учиха колко велик е българският език
Проектобюджетът на Несебър -65 200 000 лева
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.