Царево
Административен съд – Бургас поряза областния управител за „Силистар“
TразмерT

Административен съд – Бургас остави без разглеждане заповедта на областния управител Вълчо Чолаков, с която беше оспорено решението на Общински съвет Царево за промени в предназначението на терени в близост до плаж „Силистар“. 

„Решението на Общински съвет Царево е част от процедурата по изработването на ПУП (подробен устройствен план) и е с правно основание спрямо Закона за устройство на територията. Според този специален закон областният управител не е сред посочените лица, които са оправомощени да оспорват решенията за одобряване на подробните устройствени планове, или техните изменения, както и съпътстващите издаването им актове“, посочват от съда.

Магистратите уточняват още, че решението на местния парламент в Царево е част от процедурата по издаване на крайния акт, не представлява индивидуален административен акт и не подлежи на отделно оспорване. Именно поради това съдиите сметнаха, че е налице прекратяване на делото.

В решението си те посочват, че това е трайна практика и на Върховния административен съд. Съдебният акт може да бъде обжалван в 7-дневен срок пред него.

Припомняме, че решението на Общинския съвет в Царево е от 24-и август тази година и предизвика сериозна полемика по темата „Силистар“. Според внесеното искане, терени около защитената местност ще се сдобият с план за застрояване. Малко след като бе гласувано в местния парламент, премиерът Бойко Борисов разпореди на съветниците в Царево да го отменят. Именно тогава областният управител го атакува в съда.

След като стана ясно решението на Административен съд – Бургас, Вълчо Чолаков заяви, че битката продължава.

Пред „Черноморски фар“ кметът на Община Царево инж. Георги Лапчев за сега отказа коментар и допълни, че ще направи такъв чак след като се произнесе и Върховният административен съд.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Лидл открива свой магазин и в Царево
Лозенец ще има Морска градина с амфитеатър
1 милион лева отпусна правителството за спортна зала в Царево
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.