Бургас
820 абсолвенти изпрати Университет „Проф. д-р Асен Златаров“
TразмерT

Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ - Бургас направи тържествена промоция на своите абсолвенти. 820 възпитаници на 10-те факултета, колежи и департаменти на най-големия и авторитетен университет в Югоизточна България получиха своите дипломи за завършено висше образование. От тях над 100 имат отличен успех по време на следването си.

Младите специалисти в областта на химическите, техническите, социалните, педагогическите и хуманитарните науки получиха приветствия от кмета на Община Бургас, Димитър Николов, от областния управител Вълчо Чолаков и от председателя на Общински съвет - Бургас, проф. Севдалина Турманова. Проф. Магдалена Миткова, ректор на Университета, приветства абсолвентите и изрази увереност, че те ще намерят своето достойно място в българския икономически и социален живот.

Зала „Младост“, където се състоя тържеството, наистина се оказа тясна, за да събере всички абсолвенти и гости и бе изразена увереност, че   следващата промоция след година ще бъде проведена в много по-голямата зала „Арена“ в Бургас.

Има нещо символично в това, че промоцията на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ се провежда всяка година по времето на празника на Бургас, Никулден, защото чрез този жест Бургас наистина доказва, че заема водеща роля като център на висшето образование и науката в България.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Без промени в районирането за прием в детски градини и училища в Бургас
Кметът Николов се среща с шефа на Здравната каса за проблема с „Хематологията“ в Бургас
Общински лекар влиза в обувките на д-р Мануелян
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.