Любопитно
80-годишен бивш полковник е най-възрастният кънкьор на пързалката в Бургас
TразмерT

Георги РУСИНОВ

 

80-годишният Васил Владов е най-възрастният кънкьор, качил се на ледената пързалка в Бургас, съобщиха от ОП „Спортни имоти“. Възрастният мъж е пенсиониран полковник от Тутракан. Той бе награден с грамота, която му бе връчена от зам.-директора на ОП „Спортни имоти“ Ренета Тонич. На нея пише: „Доказа, че годините нямат значение, щом духът е млад и мечтае. Затова ти връчваме приз „Най-смел кънкьор на Ледена пързалка Бургас“.

Спомените на офицера от запаса трогнаха персонала на ледената пързалка и очароваха присъстващите. Пенсионираният полковник, който е родом от Тутракан разказа как през младините си е очаквал с нетърпение зимата и нейната красива белота. Със своите приятели Васил измайсторявал кънки от ковано арматурно желязо и дъски, а в приказна пързалка се превръщали водите на река Дунав. Пред детската им изобретателност и желание суровата зима на Северна България не била пречка, за да се забавляват на леда.

Днес Васил живее в Бургас и благодари от сърце за възможността отново след толкова години да влезе в кънките, които са нестихваща за него страст. Когато бе награден той призова младежите повече да спортуват навън, отколкото да седят пред компютрите и телефоните си.

Грамоти бяха раздадени още и за най-младите участници, най-добре справили се начинаещи кънкьори, както и за най-добрите инструктори.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Бабинден е!
Почина най-възрастният мъж на планетата
Принцът на Монако опита от меда на бай Киро от Несебър
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.