Айтос
73-годишна айтозлийка не спира да ходи по фестивали
TразмерT

73-годишната Виолета Георгиева от Айтос има рядко срещано хоби. С необикновена енергия  и страст, възрастната жена пътува до всяка точка на България, където се организира фестивал, надпяване или друга подобна проява, свързана с изява на сцена. Част от времето си пенсионерката отделя, за да търси информация за публичните събития. А информацията събира с множество обиколки из града и институциите.

 Тази година обаче, гастролите й били значително по-малко, оплаква се дамата. За шест месеца успяла да участва едва в шест сценични прояви. Затова пък, от сега нататък й предстои сгъстена програма от гастроли. Още в началото на юли, получила три покани за участие. Горе-долу по едно и също време трябва да бъде в Хисар, Първомай и Приморско, където да покаже соловите си певчески умения.

Грамотите от изявите, Георгиева носи винаги със себе си и е готова да ги покаже, стига някой да прояви интерес. От последното си участие в Перник, гордо показва медал за второ място, от ХІІ-я международен многожанров фестивал на хора с увреждания, на който освен с пеене, се представила и с плетива. Грижливо пази и двете грамоти, дар от организаторите-перничани.

Най-щастлива е от оценката на журито в Сапарева баня, където през май била на участие в международен фолклорен фестивал „От извора". Грамотата от този форум е „за участие и цялостен принос", хвали се Георгиева.

Един от любимите й фестивали от години насам е бургаският „Сребро в косите, песен в душата". Него редовно посещава, редовно присъства и в програмата на „Божура", на фестивала във Ветрен, на проявите, организирани от Антифашисткия съюз, от пенсионерските клубове, от Съюза на инвалидите, от тракийските дружества от русофилите и т.н и т.н.

Няма проблеми с пътуването - ползва преференции по БДЖ, а за подслона и храната се грижели организаторите. Нонстоп ходенето по фестивали, Виолета Георгиева обяснява с „мисията да прославя Айтос". А най-странното е, че избягва участия в местните надпявания...

 

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Строителство и ремонти са акцентите в програмата на кмета Васил Едрев за 2019 година
200 айтоски бебета са родени в чужбина през 2018 година
Община Айтос реновира и разширява спортна зала "Аетос" през 2019 година
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.