Крими
4 години затвор за шофьор убил на АМ „Тракия“
TразмерT

Окръжен съд – Бургас наложи ефективно наказание от 4 години „лишаване от свобода“ спрямо Дойчин М. Той е подсъдим за това, че на 26.10.2016-а на Автомагистрала „Тракия“  в района на Карнобат по посока на движение от София към Бургас, при управление на „Джип Гранд Чероки“, нарушил правилата за движение по пътищата, като с деянието си по непредпазливост причинил смъртта на Гергана Ж.

Обвиняемият пропуснал отбивката за Карнобат, като по същото врем по-назад в дясната лента за движение се движел лек автомобил „Фолксваген“, управляван от съпруга на пострадалата, която е била на предната дясна седалка до него. Двамата се връщали от почивка. Съпругът на Гергана намалил скоростта до 89 км/ч, тъй като приближавали разклона за Карнобат. Той бил изпреварен от лек автомобил „Рено“, в който пътували двама мъже, които видели джипа, който се движел пред него на заден ход в активната дясна лента за движение. Аварийните на джипа не били включени. Такова движение било неочаквано за шофьорът на „Рено“-то, който бил изненадан от опасната ситуация. Дистанцията между двата автомобила бързо се скъсявала и нямал време да подаде ляв мигач, а рязко отклонил автомобила си наляво, като успял да заобиколи джипа без инциденти.

Едва тогава се открила видимостта на съпруга на Гергана. Джипът се движел в дясната част на дясната лента назад със скорост 10 км/ч. Водачът на „Фолксваген” - а нямал време за аварийно спиране. Само успял да завие волана наляво и отклонил автомобила си около 50 сантиметра, но не можал да избегне сблъсъка. Последвал удар, в резултат от който настъпила смъртта на жената.

Дойчин е лишен и от право да управлява МПС за срок от 7 години. Присъдата на Окръжен съд – Бургас подлежи на обжалване пред Апелативния съд в града.

Сподели


Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.

Коментари(0)
Вход с регистриран акаунт:
Още нямате акаунт? Регистрирайте се
Забравена Парола
Акция: Разбиха група за трафик на работници
17 години затвор за Атанас, прегазил до смърт братовчедка си в Карнобат
Пребилият до смърт сестра си Борислав се размина с условна
виж още

ЧЕРНОМОРСКИ ФАР. Новините в развитие.